Cormier ima spremnu opciju B: Dok čekam Lesnara, mogao bih braniti titulu poluteške protiv Shoguna

UFCIZDVOJENA VIJEST 10.07.2018 13:59h Autor:

Daniel Cormier i Shogun Rua

Kako je sve izglednije da ne postoje nikakve pravne opcije prema kojima bi se Brock Lesnar ove godine mogao boriti protiv Daniela Cormiera, prvak teške i poluteške kategorije je u potrazi za nekom drugom opcijom kojom bi skratio vrijeme prije te “blockbuster” borbe.

Kako kaže gore podijeljeni članak, USADA je objavila da je Brock Lesnar pristupio testiranju na doping, ali i da će biti spreman boriti se tek iduće godine. To malo kvari želje UFC-a i Daniela Cormiera, odnosno planove da se Cormier i Lesnar sučele početkom studenog u Madison Square Gardenu. No, Cormier već ima spreman plan ukoliko tako nešto bude u igri, a vjerojatno je to situacija kakva će na kraju biti službena. On bi u tom slučaju odradio još jednu borbu u kategoriji do 93 kilograma.

“U tom slučaju ćemo borbu protiv Lesnara pomjeriti na početak veljače, na vikend Superbowla ili nešto slično tome. Ukoliko se to dogodi, prije toga ću nokautirati nekoga od poluteškaša. Brock će dobiti svoje, on će u svakom slučaju biti idući teškaš protiv kojeg ću se boriti, no nije sigurno kako je on moja iduća borba”, rekao je DC kada je saznao informaciju da se ove godine neće boriti protiv Lesnara.

Ako ta informacija već nije iznenadila gotovo nikoga, Cormier je i više nego iznenadio time koga smatra savršenim protivnikom za posljednju obranu titule poluteške kategorije. To nije pobjednik borbe Alexandera Gustafssona i Volkana Oezdemira, koja se održava početkom idućeg mjeseca, nego je u pitanju jedno poznato ime, ali ime koje trenutno nitko ne vidi na poziciji potencijalnog izazivača.

“Mogao bih se boriti protiv Shoguna, to bi bilo dobro. On ima jako dobar pobjednički niz iza sebe. Ma znate što, on je tip protiv koga se iduće želim boriti. Ukoliko Shogun pobijedi Smitha, borit ću se protiv njega. Boriti ću se protiv njega jer je on legenda i sjajan tip. Dakle, tako ćemo, boriti ću se protiv Shoguna, a nakon toga protiv Brocka Lesnara, jer Jon Jones se ne vraća. I to je rasplet uz kakav mogu biti apsolutno miran”, završio je dvostruki UFC prvak.

 Shogun Rua za dva tjedna ima borbu u Hamburgu protiv Anthonya Smitha, a ukoliko ga savlada bi došao do niza od četiri pobjede. Već ovaj sadašnji, u kojem je savladao Rogerioa Nogueiru, Coreya Andersona i Giana Villante je najveći pobjednički niz u njegovoj UFC karijeri, a na službenoj ljestvici poluteške kategorije nalazi se na osmom mjestu. Gledajući da pobjede unutar niza nisu došle kroz impresivnu izvedbu, kao niti to da imena protivnika nikako ne pripadaju samom vrhu, jasno je da Cormier baš i nema želju na samom kraju karijeri dovesti se u situaciju da izgubi pojas. Još niti jedan borac u UFC povijesti nije se umirovio kao prvak. Cormier bi se mogao kao dvostruki, a to ipak nešto znači.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI