Cormier i Gustafsson potvrđeni za UFC 192 u Houstonu

UFCIZDVOJENA VIJEST 19.07.2015 10:03h Autor:

Daniel Cormier

Čini se kako s terapijom Daniela Cormiera sve prolazi u najboljem redu, budući da je potvrđena borba u kojoj će prvi put braniti titulu UFC-ovog prvaka u poluteškoj kategoriji. DC će se, protiv Alexandera Gustafssona, boriti na UFC 192 eventu, 3. listopada u Houstonu.

Prvobitno je ova borba bila vezana uz UFC 191 event, no budući da Cormier prima terapiju za oporavak ligamenata koljena, UFC je ipak odlučio uzeti malu odgodu. No, čini se kako sve ide u najboljem redu te će se ova borba održati mjesec dana nakon eventa kojeg predvode Johnson i Dodson.

Cormier je UFC prvak postao u svibnju, kad je Jonu Jonesu oduzet pojas, a on savladao Anthonya Johnsona prekidom u trećoj rundi. Prije tog je doživio poraz od Jonesa, koji mu je ujedno bio prvi i jedini u dosadašnjoj karijeri.

Zanimljivo, Gustafsson će biti prvi izazivač nakon Nicka Diaza koji u borbu za titulu ulazi nakon poraza u posljednjoj borbi. U njegovom rodnom gradu je nokautiran od Anthonya Johnsona početkom godine, no čini se kako mu UFC vjeruje dovoljno, pa mu je dao prednost ispred Ryana Badera, borca koji je unutar odlične serije te koji će nastupiti na istom ovom eventu, protiv Rashada Evansa.

Osim ove borbe te spomenute između Evansa i Badera, još se niti jedna borba nije potvrdila za ovaj jesenski program, no nema sumnje kako će UFC saveznoj državi Texas pokloniti nekoliko izuzetno atraktivnih duela.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI