Cormier: Da se mene pita, neprestano bih se borio samo s Jonesom

UFCIZDVOJENA VIJEST 27.01.2017 16:41h Autor:

Jon Jones & Daniel Cormier

Daniel Cormier će 8. travnja na UFC-u 210 braniti svoj naslov u revanšu s Anthonyjem Johnsonom. No realno, Jon Jones je jedini protivnik na Cormierovom umu. Osim što je jedini čovjek koji ga je ikada porazio, Jones je svoju titulu izgubio na temelju suspenzije i Cormier je svjestan da mora pobijediti Jonesa ako se želi zaista biti najbolji poluteškaš svijeta.

“Volio bih se boriti s Jonesom”, rekao je Cormier u intervjuu s Lukeom Thomasom. “Volio bih se boriti s njim cijelo vrijeme. Uvijek sam to govorio. Da je do mene, nastavio bih se neprestano boriti s njim.”

Jones i Cormier su trebali revanširati prošlog ljeta na UFC-u 200, ali je posljednja suspenzija Jonesa udaljila od oktogona do srpnja ove godine. Nakon borbe s Cormierom u siječnju 2015. Jones je nastupio samo jedanput, u travnju prošle godine protiv Ovincea Saint-Preuxa. U MMA krugovima se zato vodi debata treba li se Jones po povratku odmah skočiti u borbu za naslov, ili bi bilo pametnije da se prvo zagrije protiv malo slabijeg protivnika.

“Teško je reći da ne zaslužuje borbu za naslov s obzirom na to tko je on. Za njega je u natjecateljskom smislu vjerojatno bolje da se prvo bori s nekim drugim jer ima veliku pauzu između borbi, ali nisam siguran hoće li uopće dobiti tu priliku. Ja se borim u travnju, a on se vraća u srpnju. Ako se želi boriti odmah u srpnju to bi za mene bio brzi povratak. Stoga bi na kraju morao čekati mene što znači da bi još duže bio sa strane, ili bi se pokušao boriti prije.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI