Cormier: Cain mi je već počeo glumiti Jonesa

UFCIZDVOJENA VIJEST 26.07.2014 13:56h Autor:

Daniel Cormier

Daniel Cormier objasnio je kako se osjećao kad je dobio ponudu za borbu protiv Jona Jonesa, zašto ju je prihvatio te gdje vidi svoje mjesto u toj borbi.

Cormier nije očekivao poziv, budući da je Jon Jones imao ugovorenu borbu protiv Alexandera Gustafssona. Objasnio je kako je sve to izgleda. "Ustao sam i vidio poruku od Lorenza Fertitte. Uvijek kad imate SMS od Lorenza ili Dane znate da je velika stvar u pitanju. Pisalo je da ga nazovem pa sam nazvao i dobio ponudu za borbu. Pokušao sam ne biti previše uzbuđen, ipak je tu situacija s mojim koljenom, no popričao sam sa svojim timom i onda pogledao, vidio da do borbe ima devet i pol tjedana, pa sam rekao zašto ne bih prihvatio tu borbu", rekao je DC.

Novi protivnik Jona Jonesa trenirao u American Kickbox Academy timu s mnogim velikim imenima, kao što su Cain Velasquez, Luke Rockhold i Josh Thomson. Zanimljivo je saznati kako je tim reagirao, posebno UFC-ov teškaški prvak. DC je ispričao: "Cain se oduševio i odmah je počeo sparirati tako da glumi Jon Jonesa. Svi oko mene, pa tako i on, su puni samopouzdanja da ću ja dobiti tu borbu. Vjerujem kako ćemo odraditi sjajne pripreme."

Cormier iza sebe ima operaciju koljena te nije imao plan nastupiti ove godine. Ipak, to se promijenilo pozivom za borbu za naslov, a na pitanje ima li dovoljno vremena da se potpuno pripremi, odgovorio je: "Očekivao sam borbu protiv Jonesa početkom iduće godine, no ja se za ovu borbu pripremam već dvije godine. Cijelo vrijeme treniram za Jona Jonesa, a tek kada bih dogovorio borbu s nekim drugim borcem, onda bih se tek za njega pripremamo. Moj nišan je zapravo cijelo vrijeme na Jonu Jonesu."

"Fanovi su željeli ovu borbu jer znaju da ga ja mogu pritisnuti i dovesti u problemi. No, isto zato su htjeli i revanš s Gustafssonom, jer ga je on također doveo u probleme", još je dodao.

Borba će sigurno biti zanimljiva i teško je prognozirati pobjednika. Također, očekuje se da bi mogla biti i među najisplativijima u UFC povijesti po broju prodanih prijenosa.  "Ovo je najteža borba u Jonesovoj karijeri, no isto tako to je i najteža borba u mojoj karijeri. Nikad se nisam borio s toliko raznovrsnim i toliko atletičnim borcem. Jako ga cijenim. To što nemam najbolje mišljenje o njemu kao osobi ne znači da ga ne cijenim. On je sjajan borac, jedan od najboljih na svijetu i bit će jako teška borba. Dobar je u stand up, ima sjajan BJJ, a i sjajno hrva, raznovrstan je, a takav ću morati biti i ja", ništa Cormier ne želi prepustiti slučaju.

Ipak, zna gdje bi volio vidjeti borbu. "Volio bih ga me proba rušiti. U tom slučaju, razbit ću mu facu", rekao je na kraju.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI