Cormier bi za borbu s Miočićem tražio Velasquezov blagoslov

UFCIZDVOJENA VIJEST 23.12.2017 20:22h Autor:

Velasquez i Cormier (Instagram)

U nekoliko se navrata tijekom protekle godine spominjao potencijalni okršaj između Daniela Cormiera i Stipe Miočića. Sjajan dvoboj UFC-ovih prvaka definitivno bi bio prava poslastica za sve fanove, ali situacija se u međuvremeno podosta promijenila pa se tako kao novi izazivač u teškoj kategoriji isprofilirao Francis Ngannou, dok je u poluteškoj to pošlo za rukom Volkanu Oezdemiru.

Kao što smo već ranije pisali, ‘DC’ se ove teme ponovno dotaknuo u razgovoru s novinarima MMAjunkie portala i tu je otkrio da bi bilo nevjerojatno da u svojoj posljednjoj borbi izazove UFC-ovog kralja teške kategorije.

“Bila bi najnevjerojatnija stvar na svijetu da izazovem UFC-ovog prvaka u teškoj kategoriji u svojoj posljednjoj borbi, ali za to bi trebalo malo promišljanja i trebao bi mi jako dobar plan da bih to ostvario. Da bih se mogao uopće suprotstaviti Stipi Miočiću ili Francisu Ngannou… Gledajte, mene ne zanima da taj meč odradim samo da ga odradim, da izgubim i kažem da sam dao sve od sebe. Volio bih se boriti protiv Stipe ili Francisa i pobijediti. Idem da bih pobijedio. Ja sam takav. Tako da bih najprije sa svojim timom morao smisliti jedan ozbiljan plan, morao bih ostati zdrav, dići na 108 kilograma i boriti se protiv tih tipova”, izjavio je u tom intervjuu Cormier, a već dan kasnije se na tu priču osvrnuo i njegov trener Javier Mendez.

Mendez je tako Submission Radiju, između ostalog, otkrio i kako bi ‘DC’ prije donošenja takve odluke definitivno morao odraditi konzultacije s Cainom Velasquezom, njegovim prijateljem i timskim kolegom koji je zapravo glavni ‘krivac’ za to što je on napustio kategoriju u kojoj nikad nije ubilježio poraz.

“Njegov prelazak u tešku kako bi se borio za titulu je zabavna teorija koja bi mogla postati realističnom. No to bi vam se ovako odvilo – Cain bi pričao s Cormierom ili bi Cormier prišao njemu i upitao ga ima li problema ako se on bori sa Stipom za titulu. Ako bi Cain dao zeleno svjetlo, onda bi se to i dogodilo. To onda ne bi bilo toliko nategnuto, no definitivno bi to bila njihova zajednička odluka”, izjavio je Mendez gostujući na Submission Radiju pa je usput dodatno nahvalio svog borca:

“DC je timski igrač. Zapamtite, on je bio sjajan teškaš koji se nije spustio u polutešku jer je morao, on je to napravio iz poštovanja prema Cainu. Tako da sve što se dogodi će biti stvar dogovora između njih dvojice.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI