Cormier baš poput Jonesa ne želi imati nikakve veze s Miočićem u oktogonu: Jeste li vidjeli koliki su ti teškaši naspram mene?

UFCIZDVOJENA VIJEST 20.01.2018 21:44h Autor:

Stipe Miočić i Daniel Cormier

UFC-ov prvak poluteške kategorije, Daniel Cormier, potvrdio je da se definitivno više nikada neće vratiti u tešku kategoriju. Cormier večeras na UFC-u 220 u Bostonu brani svoju titulu protiv Volkana Oezdemira, baš kao i teškaški prvak Stipe Miočić koji će se u glavnoj borbi priredbe obračunati s Francisom Nannouom.

“DC” je svoju MMA karijeru započeo u teškoj kategoriji gdje je neporažen, ali se nakon dva UFC nastupa spustio u polutešku, ponajviše zato što je teškom kategorijom tada dominirao njegov prijatelj Cain Velasquez. No, iako Velasquez posljednjih godina zbog ozljeda nije previše aktivan, Cormier u slučaju nove obrane naslova neće pokušati postati dvostruki prvak, potvrdio je novinarima u Bostonu.

“Čovječe, jeste li vi vidjeli koliki sam ja naspram tih tipova? Pogotovo sada. Mislim, znam da skidam kilograme i nešto sam manji. Ali čista razlika u veličini, kada gledate Francisa Ngannoua i Stipu Miočića, pa to nije normalno.”

U Cormierovoj izjavi odzvanjaju riječi njegovog najvećeg rivala, Jona Jonesa. Nakon što je u srpnju ponovno porazio Cormiera i nakratko vratio titulu, UFC je Jonesa navodno planirao upariti s Miočićem u super borbi dvaju prvaka na UFC-u 218 u Detroitu. Jones je nažalost pao na novom doping testu i svaka mogućnost borbe je propala.

Ali Jones, prema vlastitim izjavama, ionako nije imao nikakvih namjera boriti se s Miočićem. U intervjuu iz srpnja rekao je kako bi radije “pričekao dok ne nađe savršenog protivnika.”

“Stipi trenutno ide odlično u teškoj kategoriji, i ne želim zvučati kao papak jer to sigurno nisam, ali radije bih se borio s tipom koji mi stilski više odgovara”, rekao je Jones i objasnio da je Miočić s obzirom na kombinaciju mase i tehničke kvalitete jednostavno prevelik zalogaj za njega.

Što se Cormiera tiče, aktualni prvak ima još jedan razlog zašto neće napasti titulu teške kategorije.

“Oduvijek sam govorio da se neću boriti nakon što navršim 40. Pričam o tome još otkad sam imao 31 godinu. To nije ništa novo. Nije stvar u tome da nemam motivacije već sam se tako dogovorio sa svojom obitelji… Ne želim se boriti u teškoj kategoriji. Prošao sam tu fazu i uživam boreći se ovdje gdje se borim.”

Iako se ne vraća u tešku i karijera mu je pri samom kraju, večerašnji nastup Cormieru neće biti i posljednji jer se planira boriti do kraja godine. Koliko puta i protiv koga, tek ćemo vidjeti.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI