Cormier: Ako pobijedim Stipu, postat ću najveći MMA borac u povijesti! Zato sam prihvatio meč! (VIDEO)

UFCIZDVOJENA VIJEST 30.01.2018 10:42h Autor:

Ilustracija

Sada je potpuno jasno koji su motivi Daniela Cormiera da prihvati super meč protiv Stipe Miočića na UFC-u 226. Iako se prvak u poluteškoj kategoriji opirao ovoj ideji još prije samo nekoliko dana, u petak je objavljeno da će se meč ipak dogoditi. Ne samo meč, nego i čitava sezona reality showa “The Ultimate Fighter” u kojoj će Cormier biti suprotstavljen Stipi kao trener suparničke momčadi.

U ponedjeljak je Cormier gostovao u emisiji “The MMA Hour” gdje je iskreno objasnio razloge zbog kojih je promijenio mišljenje u samo nekoliko dana. Oni se tiču njegove ostavštine i dokazivanja samom sebi da je ostvario nešto uistinu veliko…

“Ako pobijedim ovaj meč 8. srpnja, bit ću najveći borac svih vremena. Napravio sam onda nešto što još do sada nije napravljeno i nešto što sam uvijek htio postići. To sam uvijek ganjao. Uvijek bih si sam rekao: ‘Ako pobijedim Jona Jonesa, bit ću najveći ikada.’ Sada vjerujem da, ukoliko učinim ovo, što je ludo i što nitko do sada nije pokušao, osjećam da sam u razgovoru za najboljeg borca svih vremena”, izjavio je DC razgovarajući s poznatim novinarom Arielom Helwanijem.

Kada govori o samom meču protiv Miočića, ovaj olimpijski hrvač je prilično realan. No, smatra da mu stilski “Vatrogasac” odgovara…

“Kada pomislim na meč protiv Stipe, radi se o vrlo teškoj borbi za mene i to je vrlo nezgodna planina za popesti se. No, realnost je da sam ja uvijek pričao o nekakvoj ostavštini i o borbama protiv najboljih mogućih protivnika. Pa ako pričamo o ostavštini, ukoliko uspijem ovo izvesti, onda više nema nikakvih sumnji što sam sve napravio u ovom sportu i što ću ostaviti”, objašnjava.

Tema razgovora je bio je zagonetni “tvit” njegovog klupskog kolege i velikog prijatelja Caina Velasqueza odmah po najavio ovog “mega meča” na UFC-u 226. Bivši prvak je među ostalim napisao i “da bi moglo postati interesantno ukoliko Cormier osvoji pojas”. Hoće li oni u toj situaciji međusobno ukrstiti rukavice?

“Njegov cilj je uvijek bio vratiti pojas prvaka i to se nikada neće promijeniti. To je njegov cilj, a ovo je moj cilj koji se neće promijeniti. Ponovno ponavljam, odluku da prihvatim meč sam donio nakon što su je svi u klubu amenovali. A ovo što kaže da bi moglo postati interesantno…Možda on planira spuštanje u polutešku kategoriju? To bi bilo interesantno… Ne znam što je to interesantno? Nikada nećete saznati. To je nešto što mi znamo, a vi ne znate i lijepo je što vam ne moram reći…”, zaključio je Cormier.

Čitav razgovor pogledajte u videu:

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI