Conorovi fanovi slali prijetnje obitelji Michaela Chiese

UFCIZDVOJENA VIJEST 17.10.2018 19:06h Autor:

Conor McGregor

Michael Chiesa nije mislio kako će se njegova obitelj naći u problemima zbog tužbe koju je pokrenuo protiv Conora McGregora. No, situacija je takva da su McGregorovi fanovi počeli slati prijetnje i uvrede njegovoj djevojci i majci.

Chiesa bi uskoro trebao krenuti u prvi dio priprema za borbu koju će 29. prosinca odraditi protiv Carlosa Condita, što će mu ujedno biti debi nastup u velter kategoriji. No, prije toga će možda morati posjetiti sud, ukoliko se pokrene ročište u vezi tužbe koju je podnio protiv Conora McGregora. U pitanju je travanjski incident iz Brooklyna, gdje je Chiesa doživio ozljedu nakon napada na autobus, zbog koje je ostao bez nastupa na UFC 223 eventu.

Otkrio je kako je bio spreman na svakakve kritike od strane fanova, no kaže kako je na kraju sve ispalo puno gore od onoga što je očekivao. Ponajviše zbog ponašanja McGregorovih fanova, koje ovog puta nema granicu.

“Ne mogu reći kako je situacija dobra. Meni govore svašta, ali čak su moja djevojka i moja majka dobivale poruke i komentare. One ni na koji način nisu dio ovoga i ne mogu vjerovati da se tako nešto događa. Moja majka je izuzetno osjetljiva žena i učiniti ću sve što mogu da je zaštitim. Sramota je saznati kakve je sve poruke dobivala i što su joj sve govorili. Strašno! Kažite meni što god hoćete, ali ostavite moju obitelj izvan toga. Ovo ima veze jedino sa mnom, nikako s njima”, ispričao je Chiesa u showu MMA Hour, kojeg sada vodi Luke Thomas. Rekao je da u pitanju nisu bile samo uvrede, nego i otvorene prijetnje, što ih je itekako uznemirilo.

Nažalost, situacija je takva da bi se to vjerojatno dogodilo bilo kome te Michael smatra da je MMA fanove potrebno kontrolirati i educirati. No, isto tako smatra kako su za njihovo ponašanje zapravo krivi sami borci. Fanovi često pokušavaju imitirati ponašanje svojih idola, a u posljednje vrijeme to ne izlazi na dobro.

“Cijela situacija je loša. Sjećam se kako je bilo u vrijeme Chucka Liddella i Matta Hughesa, MMA fanovi su onda bili drugačiji. Nisu bili zlobni, nisu bili nasilni i nisu za ljude smišljali svakakve pogrdne nazive, kao što sad rade. Danas te napadaju preko društvenih mreža kako god žele. No, mislim da smo krivi i mi sami. Svatko ima neku svoju bazu fanova, netko veću, a netko manju. Kada promoviramo borbe govorimo jedni drugima svakakva sranja i mislim kako fanovi to ponašanje jednostavno preuzmu. Zbog toga danas imam takav problema s MMA fanovima.”

Chiesa je priznao kako je, za svoju prošlu borbu, protiv Anthonya Pettisa, sam pokušao inicirati neku netrpeljivost, dok je rekao da je onaj u slučaju njega i Kevina Leea bila stvarna. No, priznaje kako nakon ovoga na te stvari više neće gledati jednako, odnosno kako će se potruditi djelovati i na ostale koliko god to može.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI