Conorov bivši trener o boksačkoj egzibiciji: On je svjetska klasa i u fantastičnoj je formi!

UFCIZDVOJENA VIJEST 24.04.2019 18:55h Autor:

foto: Conor McGregor Instagram

Phil Sutcliffe Sr. irska je boksačka legenda i trener Conora McGregora od 11 do 17 godine njegovog života. Isti je prokomentirao egzibiciju u kojoj je ovaj sudjelovao i tvrdi kako je Conor pokazao da je svjetska klasa, a posebno je ugodno iznenađen ostao formom u kakvoj se pojavio.

Conor McGregor u petak je sve iznenadio svojim prvim javim borilačkim nastupom još od UFC 229 borbe protiv Khabiba Nurmagomedova. Nastupio je na tradicionalnoj egzibicijskoj priredbi u organizaciji Crumlin boksačkog kluba u kojem je on zapravo započeo s borilačkim treninzima. Njega vodi dvostruki irski boksački olimpijac, Phil Sutcliffe Sr., koji je ujedno bio i Conorov prvi trener. On je ispričao kako je došlo do tog nastupa:

“Bilo je sve dogovoreno doslovno u posljednji trenutak. Conor je došao na sparing i bili smo presretni. Rekao sam mu da njemu nikad ne treba poziv i kako je uvijek dobrodošao. Odradio je fokusere s našim trenerom Patrickom Bradyem i još dva pomoćna trenera. Nakon treninga, McGregor je izrazio interes nastupiti na našem “Good Friday” eventu. U pitanju je tradicionalni događaj na kojem je prvi put nastupio prije 15 godina. Ti naši eventi poznati su u cijelom svijetu, neka od najvećih imena irskog boksa su tu započela. Rekao sam mu da nema problema, ali da mu moramo pronaći adekvatnog protivnika.”

Za protivnika su mu pronašli bivšeg irskog prvaka, Micheal McGranea, koji je pristao. Iako je dva dana ranije s Conorom kratko sparirao, istog trenutka uhvatila ga je trema kakvu nije imao u životu.

“Trener mi je rekao kako će Conor doći u petak i da žele da ja boksam protiv njega. Odjednom sam postao maksimalno nervozan. Tamo će biti moja majka, djed i apsolutno svaki moj prijatelj. Morate priznati kako to stvori svojevrsni pritisak. Bilo je to iskustvo za cijeli život i nije se moglo dogoditi u bolje vrijeme. Upravo trebam postati profesionalac, idući mjesec imam meč u Danskoj. Ovim mečem mi je sve sjelo na svoje mjesto”, ispričao je McCrane, koji je na kraju odradio vrlo zanimljiv sparing s najpoznatijim borcem na svijetu. Još je dodao nešto o tome kako je to izgledalo u ringu:

“On je apsolutni showman. Kao udarač, njegova snaga je 10 od 10. Pogađa udarce snažno i precizno. To možete vidjeti i iz njegovih UFC borbi. Mene to nije zaustavilo, ja sam Irac, nisam Amerikanac. Znao je što ga čeka već nakon našeg sparinga u srijedu. U trećoj me rundi pogodio u tijelo i završio sam na podu. Nisam mislio da ću se vratiti, no pokraj onakve publike nisam se mogao predati. Izbio mi je sav zrak, no do kraja brojanja sam ga uspio vratiti. Bio je to na kraju sjajan meč.”

Trener Sutcliffe je još ispričao kakav je bio meč s njegovog gledišta. On je osobno ostao oduševljem formom i vještinama Conora McGregora, ali i time kakav je show sposoban ponuditi i na ovako malim priredbama. Spomenuo je udarac kojim je Conor u trećoj rundi uspio protivnika poslati na pod nakon udarca u tijelo, ali i to kako je cijelo vrijeme držao visok ritam.

“Pokazao je vrhunsku klasu kroz taj sparing protiv irskog prvaka. Obojica su bez suzdržavanja krenuli jedan na drugog. Conor ga je fantastičnim udarcem poslao na pod. No, Micheal se ustao i nasrnuo još jače. Conor je jako dobro plesao po ringu nakon što je Micheal ratnički napao. Bio je to pravi show i mora se priznati kako ga je donio Conor. Nije se naš boksač niti u jednom trenutku povlačio, no Conor se sjajno kretao glavom. Na kraju ću reći kako je McGregor ipak bio malo bolji, posebno zbog tog udarca u trećoj rundi”, ispričao je Sutcliffe i onda je još dodao:

“Meni osobno je izgledao spreman boriti se protiv bilo koga isti trenutak. No, mi ne možemo znati kako on razmišlja i koji su mu planovi. To je nemoguće znati. On je milijunaš i svašta mu u bilo kojem trenutku može prolaziti kroz glavu. No, definitivno je kako se nalazi u borilačkoj formi.”

Conor je za vikend odradio i MMA sparing, s kojeg se obratio fanovima. Naravno, to ništa ne znači po pitanju njegovog potencijalnog povratka. Spoznaja kako je u formi i kako se nije zapustio svakako je vrijedna borilačkim fanovima. Ali, tek kad vidimo ugovoren nastup možemo biti sigurni kako ćemo ga ponovno gledati. Bilo u MMA kavezu ili možda čak ponovno u boksačkom ringu.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI