Conor zakasnio pola sata pa razvalio pressicu: “Ne može on biti gladniji od mene, došao sam napraviti mu rupu u lubanji!”

UFCIZDVOJENA VIJEST 05.10.2018 10:17h Autor:

Dana White i Conor McGregor

Fanovi nažalost nisu dobili ono što su htjeli i umjesto verbalnog sukoba Conora McGregora i Khabiba Nurmagomedova su dobili dvije odvojene press konferencije. No, Irac je ponovno potvrdio zašto je pravi majstor ovog djela posla te je unatoč kašnjenju odradio jako dobar posao.

Conor se pojavio i za svoje kašnjenje je krivio promet, nakon čega je Khabiba optužio što je otišao te je rekao ionako nije izjavio ništa bitno ili pamtljivo. Nazvao je to znakom Khabibovog straha i činjenice da ne želi biti s njim u istoj prostoriji.

“Imam plan hladno ga nokautirati. Meni je to samo još jedan dan na poslu. Hrvao sam s ljudima od 90 kilograma po 25 minuta bez prestanka, spreman sam za sve što mi on može ponuditi. Pripremio sam se na sve, imam brzinu, a brzina je sve. Vjerujem kako će ga uhvatiti panika čim ga jednom pogodim, ali pripremio sam se za svaku opciju. Od prvog trenutka ću ga napasti i stvoriti mu pritisak, a onda ću mu nabiti nos u lubanju.”

Vrlo brzo je uslijedilo pitanje o onome što se dogodilo na otvorenom treningu. Khabib je tada irske fanove pitao zašto ne pričaju irskim jezikom kada ga imaju, a također je rekao kako je Conorov djed bio član britanske mornarice u građanskom ratu te da je ubijao Irce. Conor je dao komentar na te navode, automatski napavši Khabibovog menadžera Alija Abdelaziza.

“Nikada nemojte prihvaćati informaciju od doušnika. Od takvih trebate bježati što dalje. Pogledajte samo njegovog menadžera doušnika. On je teroristički doušnički štakor. Ispričati ću vam što znam o njemu. 11. rujna 2001. godine skinut je s leta od Kaira do New Yorka i kod sebe je imao pet različitih putovnica. Tada su ga pretvorili u doušnika i onda se okrenuo protiv svojih dotadašnjih prijatelja. Taj Ali Abdelaziz je štakor, a svima ću naplatiti u subotu.”

Khabib je u svom dijelu pressice bio dokazano ljut, ali nije niti Conor bio puno drugačiji nakon ovog pitanja. I njemu je ovo sve postalo osobno i vrlo je motiviran te puno o tome govori iduća izjava.

“Puno je ovo dublja situacija od same borbe u subotu. Ja sam tom tipu došao napraviti rupu u lubanji, cilj mi je ući šakom u njegovu orbitalnu kost i to ću i napraviti. Jebeš mir, nikada neće ovdje biti mira. Uvijek govorim kako se treba ciljati prema miru, ali ako nema mira, onda mu ciljaj među oči. I ovo je nešto što neće nikada biti gotovo.”

Postavljeno je pitanje i o tome kolika je motivacija i zapravo kolika je glad za pobjedom sada kada ima zarađene milijune, odnosno znači li to da će možda Khabib biti motiviraniji od njega.

“Khabib nikako ne može biti gladniji od mene. Izgladnjen sam, umirem od gladi za njegovom glavom. Pojesti ću ga živog i neće me biti briga. Nitko u ovoj igri nije gladniji od mene, 24 sata dnevno sam u tome.”

Sučeljavanja nije bilo, no Conor je upitan o tome što je vidio kada mu je posljednji put pogledao u oči.

“Vidio sam čovjeka koji ne želi biti ovdje, no ovo je sada ispred njega i ne može pobjeći. Jedva čekam subotu i itekako sam spreman za ono što me očekuje.”

Na kraju je još jednom spomenuta usporedba s Muhammadom Alijem, koja je došla iz usta predsjednika UFC-a, Dane Whitea. Conor je tu još jednom postao prizemljen i ponizan te je to bio način na koji je završio press konferenciju.

“Hvala Dani Whiteu na lijepim riječima. I ja također cijenim njega i čast mi je raditi s njim. Napravio je od ovog sporta ono što je i nas ne bi bilo tu da nije bilo njega. Nisam bio siguran kako će to izgledati nakon što je Lorenzo Fertitta otišao, ali ugovor s ESPN-om je pokazao da se radi pravi posao. I hvala na usporedbi s Muhammadom Alijem, svakako mi godi, no još ću jednom ponoviti. On je bio jedan poseban čovjek i ja još nisam niti blizu njegovoj veličini. Stvari koje je on napravio ja još nisam niti približno. Imati svoje ime samo u rečenici s njim mi jako puno znači, no nisam mu još niti blizu.”

Danas je na rasporedu vaganje, prvo ono službeno, a u kasnim satima i ceremonijalno.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI