Conor našao pravog krivca za poraz od Khabiba: “Kamp je bio loš, taktički plan očajan…”

UFCIZDVOJENA VIJEST 24.05.2019 10:23h Autor:

Conor McGregor (screenshot)

Conor McGregor je prvi put javno kritizirao način pripreme za svoj posljednji nastup, onaj u kojem je teško poražen od Rusa Khabiba Nurmagomedova. Britanski portal Express.co.uk prenosi njegove izjave iz kojih je jasno da kroz redove kritizira i taktiku koja mu je nametnuta od strane tima i glavnog trenera Johna Kavanagha.

Nije tajna da “Notorious” i Kavanagh više nisu u idiličnim odnosima kao ranije. Dapače, jedno vrijeme se špekuliralo da su odlučili otići svaki na svoju stranu s obzirom da je Irac dosta vremena provodio “gostujući” na treninzima u drugim borilačkim dvoranama. A Kavanagh je, s druge strane, javno izjavljivao kako će trebati dosta nagovaranja da ponovno odradi pripremni kamp s McGregorom.

“Čitav pristup tom kampu, ozljede, to što nisam htio ništa komentirati. Čak i taktički plan i taktika… sve je bilo defanzivno”, požalio se McGregor, a prenosi Express.

“Ja sam napadač. A moj napad je zapravo obrana. A u ovom kampu, zbog nekog razloga, samo smo bili fokusirani na obranu, obranu i obranu…”

“Svaka runda treninga je započela tako što bih ja bio naslonjen leđima na žicu ili bih bio zakucan leđima na podu. Uvijek bih se stavljao u ranjivu poziciju. Kako je kamp odmicao, ja sam samo postajao sve defanzivniji i defanzivniji. A to je nešto što nikada ne činim”, objašnjava “Notorious” koji je, čini se, odustao od svih ostalih opcija osim revanša s Khabibom.

“Činjenica da sam imao takve pripreme me iritira do danas jer sam trenirao s dobrim partnerima, sparirao sam s ljudima koji imaju 90 plus kilograma. Kao što sam vam rekao, taj moldavski hrvač na kojem sam slomio svoju nogu. Čovjek je doslovno je..ni ljudski konj. Doveli su jednog sjajnog Brazilca, svjetskog BJJ prvaka, da s njim treniram. On je imao preko 90 kilograma. To su jako veliki momci, a ja sam uvijek bio u defanzivi s njima”, dodaje.

Dojam je da McGregor sada čitavu odgovornost poraza baca na trenera Johna Kavanagha i taktiku koju je odabrao za taj kamp i za taj meč.

“Nakon tog meča sam ponovno trenirao sa svim ovim borcima, ali sam se vratio svojoj filozofiji. Ne defanzivnoj filozofiji. Čitava filozofija da ja ne mogu hrvati s nekim jer je taj tip ruski sambo prvak ili jer je netko drugi hrvao od kada je dijete. To je sve sr..nje. A ja sam tu lošu filozofiju primjenio u tom meču. Dopustio sam da nešto izvana poremeti ono što imam unutra.”

“Nakon poraza, ponovno sam trenirao s istim tim ljudima i rastrgao sam ih. Sada samo čekam da se sve nastavi. Pokušavam riješiti što prije tu situaciju s UFC-om, pokušavam dogovoriti novi meč s tim tipom. Želim odraditi revanš! Idemo!”, zaključuje “Notorious”.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI