Conor McGregor se ispričao putem poduže objave na društvenim mrežama

UFCIZDVOJENA VIJEST 14.11.2017 21:28h Autor:

Conor McGregor

Conor McGregor se napokon obratio povodom događaja od petka, s Bellatorovog eventa u Dublinu. Ispričao se putem društvenih mreža, ali je usput išao i objasniti razloge svog nekontroliranog ponašanja.

Da podsjetimo što se dogodilo kronološkim derom. Charlie Ward, timski kolega Conora McGregora, pogodio je svog protivnika doslovno u posljednjoj sekundi prve runde, bacivši istog u knockdown. Odmah po tom potezu, u kavez je uskočio Conor McGregor, bacio se na Warda te krenuo slaviti s njim. Borci su pali na pod, nakon čega dolazi sudac Marc Goddard i pokušava uputiti McGregora da napusti kavez, govorivši mu kako borba nije gotova. Goddard onda kreće prema drugom borcu, Johnu Redmondu, da bi McGregor krenuo prema njemu, pokušavajući ga napasti. Dolazi do naguravanja, nakon kojeg je McGregor ispraćen van kaveza.

Nakon toga se nastavio kretati oko kaveza, a onda pokušava još jednom ući u kavez. Dolazi do dijela gdje u tom trenutku nije bilo nikoga i skače gore, ali to je primijetio Bellatorov službenik, koji je došao do njega i pokušao ga spriječiti pri ulasku u kavez. McGregor ga u tom trenutku udara rukom u lice, da bi tek nakon toga bio udaljen iz dvorane. McGregor se do sada jednom obratio putem Twittera, no objavu je odmah uklonio, da bi danas objavio status u kojem se ispričava, ali i objašnjava motive svojih postupaka.

“Iskreno se ispričavam zbog mog ponašanja na eventu prošlog vikenda u Dublinu. Dok sam podržavao svog timskog kolegu i prijatelja, dozvolio sam da me preuzmu emocije i prešao sam granicu. Kao višestruku UFC prvak, producent i uzor mladima te javna osoba, moram sebe kontrolirati i prezentirati na višem standardu.

Sudac Marc Goddard je napravio užasnu odluku s pokušajem da podigne besvjesnog borca na noge i prisili ga da se nastavi boriti u drugoj rundi. Čak i protiv želja njegovih trenera. Borba je bila gotova. 

 Nakon što sam svjedočio borbi u kojoj se dogodilo najgore te gdje je protivnik preminuo od ozljeda nakon borbe, pobojao sam se da bi se moglo ponovno dogoditi isto, pa sam se izgubio i reagirao kako sam reagirao. Još jednom se ispričavam svima.

Isto tako se ispričavam predsjedniku Mohegan Tribe komisije, Mikeu Mazulliu i svim službenim osobama koji su radili na eventu tetreneru Andyu Ryanu i njegovom borcu Johnu, dvojici koji svaki puta pružaju fantastične borbe. Oni svi će uvijek imaju moje poštovanje. 

Uvijek sam učio iz svojih pogrešaka i ovog puta neće biti ništa drugačije.”

Ne znamo tko će ovo shvatiti ozbiljno, ali nama iskreno baš ne zvuči uvjerljivo. Toliko mu je vremena trebalo, ponašanjem ispred dvorane nije davao do znanja da je zbog toga tako reagirao, a i jednostavno teško je naći opravdanje za to što je napravio. Osim toga, za udaranje službenika se nije ispričao, barem se tako može zaključiti iz napisanog.

Ipak, ne bi vjerojatno nikoga začudilo ukoliko ova isprika bude dovoljna da McGregor prođe bez ikakvih konzekvenci. Jer, ipak je to Conor McGregor.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI