“Conor McGregor nema šanse obraniti se u slučaju Chiesine tužbe!”

UFCIZDVOJENA VIJEST 14.09.2018 18:40h Autor:

Conor McGregor

Tek što je riješio jedan pravni problem, ispred Conora McGregora je drugi. I to onaj za koji se smatra da ne postoje realne šanse da ga riješi na isti način.

Conor McGregor je za incident koji je prouzročio u travnju prošao jako dobro. Izjasnio se krivim te će na kraju morati samo platiti kaznu i odraditi dobrotvorni rad u zajednici. Mogao je proći puno gore, no izvukao se, no upravo to što je napravio mu je problem u tužbi koja je ispred njega. Onoj koju je pokrenuo Michael Chiesa, borac koji je zapravo bio najviše oštećen u napadu na autobus.

Svoje mišljenje o tome iznio je odvjetnik i veliki MMA fan, Dmitriy Shakhnevich, kojeg su kontaktirali s portala MMA Fighting, zatraživši ga mišljenje o slučaju.

“Ovo je svakako legitiman slučaj. Činjenica je da se McGregor izjasnio krivim za kriminalno djelo. A u kriminalnom pravu je standard automatski viši, u to nema nikakve sumnje. Budući da je to napravio, ovo je slučaj gdje ne postoje apsolutno nikakve šanse da se obrani. Čak i da se nije izjasnio krivim, postoji 450 video zapisa gdje se vidi što je napravio. Jednostavno, ne postoji nikakav način na koji bi se on ovdje mogao obraniti, odnosno ne izgubiti taj sud”, rekao je Shakhknevich, koji je u karijeri odradio više sličnih slučajeva. On tako smatra da do odlaska na sud neće doći, nego da će se sve prije toga riješiti putem nagodbe:

“Oni vrlo lako mogu McGregora uvesti u tešku situaciju, mogu ga baciti u probleme i napraviti vrlo neugodnu situaciju za njega. Njemu to ne treba, ima novce, ima slavu, ima sve. Mislim da neće htjeti biti bačen u blato. Platiti će koliko god da je potrebno platiti, uostalom to će biti neusporediva cifra s onom koju će zaraditi u idućih nekoliko tjedana. Nema razloga da ide na sud i brani se.”

Javnost je oko Chiese podijeljena. Neki ga podržavaju, budući da je zbog incidenta vjerojatno ostao bez borbe za titulu prvaka, dok drugi smatraju kako je sve napravio iz pakosti i želje za novcem. Spomenuti odvjetnik u toj želji za novcem ne vidi nikakav problem, budući da je riječ o legalnom načinu kojim može do njega doći.

“Pravni sistem je kreiran upravo za osobe kao što su Chiesa, za slučajeve gdje oni mogu puno dobiti. Ne znam kako ga itko može kriviti, ima priliku uzeti novce. Nikada ne znaš što se može dogoditi, može izgubiti iduću borbu i dobiti otkaz. Nitko ga ne smije osuđivati zbog toga, ja bih ga čak ohrabrio, kao što bih ohrabrio svakoga tko je u sličnoj situaciji.”

McGregor će se 6. listopada boriti protiv Khabiba Nurmagomedova, a negdje nakon toga bi se trebale krenuti odvijati stvari po pitanju Chiesine tužbe.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI