Condit najavio povratak u proljeće 2015. godine

UFCIZDVOJENA VIJEST 28.10.2014 19:46h Autor:

Carlos Condit

Kako je najavio u razgovoru za Bleacher Report, Carlos Condit se namjerava vratiti u UFC tijekom ožujka ili travnja iduće godine, nakon što je godinu dana izbivao, radi ozljede te rehabilitacije.

Osam je mjeseci prošlo od loma noge koji je Carlos Condit doživio u borbi protiv Tyrona Woodleya. To mu je donijelo poraz u borbi koja ga je mogla vratiti na vrh, odnosno u borbu za naslov prvaka, no i dugi proces rehabilitacije nakon operacije, kojoj se mora podvrgnuti.

"Gledajući sa psihičke strane, rehabilitacija je bila teška, no isto tako mi je dala vremena da učinim neke stvari. Obožavam izazove, a i radio sam sa fizioterapeutom koji bi me dobro namlatio i namučio svaki put kad bih došao k njemu. Zahvalan sam mu na tome, jer to mi je trebalo, ako sjedim i ništa ne radim nisam sretna osoba osoba", ukratko je Condit, za portal Bleacher Report, rekao kako je prošla rehabilitacija.

Kako je sad stanje, nastavio je objašnjavati: "Dobio sam dozvolu da mogu trenirati, pa čak i sparirati, sve dok je riječ o slabijem intenzitetu. Moram paziti tako, odnosno ne smijem izvoditi prenagle i eksplozivne kretnje, jer bih mogao upropastiti sve što sam postigao kroz oporavak. Zahvalan sam svim svojim trening partnerima što imaju razumijevanja prema tome, no i oni i ja jedva čekamo da dođe vrijeme kad ću moći raditi normalno."

Puno je toga prošlo otkad Condit nije nastupio, situacija u velter divizije je podosta komplicirana, iako se Rory McDonald iskristalizirao kao glavni kandidat za vrh. No, Top 10 je prepun talenta i Conditu neće biti lako vratiti se tamo gdje je bio prije ozljede.

"Gledao sam evente i borbe, no više iz perspektive jednog fana. Nisam si smio dozvoliti da previše razmišljam o tome gdje je moje mjesto i kakvo je stanje u diviziji. No, u borbama sam uživio, posebno u velter kategoriji, sve je više sjajnih boraca velikog potencijala", rekao je i dodao nešto o svom povratku: "Mislim da bih se mogao vratiti u ožujku ili travnju, no to će ovisiti o puno stvari. Ima puno borbi u kojima se vidim, no u ovom trenutku ne smijem razmišljati o tome, jer se do mog povratka može još dosta promijeniti. Moram nastaviti malim koracima, jer je ovo bio težak oporavak, no uvjeren sam da ću se vratiti tamo gdje sam bio, kad za to dođe vrijeme."

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI