Clay Guida i Bobby Green pojačali već sada fenomenalni UFC 225 u Chicagu

UFCIZDVOJENA VIJEST 18.04.2018 19:28h Autor:

Clay Guida i Bobby Green

Borba lake kategorije između Claya Guide i Bobbya Greena potvrđena je za UFC 225, koji se 9. lipnja održava u Chicagu. Ujedno je to 13. borba službeno potvrđena za ovaj već sada sjajan event.

Ukoliko trebate pronaći borca koji je prava cardio mašina, borca koji se nikada ne predaje i borca koji je uvijek imao odličan odnos s fanovima, ne morate gledati dalje od Claya Guide (34-17, 14-11 UFC), koji svemu tome dodaje šest bonusa za najbolju borbu večeri i dvije nagrade za najbolju borbu godine, po dva različita izvora. Ukoliko tražite borca koji u svojim nastupima pruža nešto najbliže onome što pruža Justin Gaethje, pravi primjer takvog je Bobby Green (24-8-1, 4-3-1 UFC). Kada UFC matchmakeri odluče upariti takva dva borca, njima možete čestitati na kvalitetno obavljenom poslu.

O Guidi se uistinu ne treba puno govoriti, ovaj 36-godišnjak u UFC-u je od 2006. godine te je trenutno jedan od nekoliko najiskusnijih u promociji i samo je četiri borbe od Michaela Bispinga, borca s najviše UFC nastupa. Svojevremeno je došao i do borbe za prvog izazivača, koju 2011. godine gubi od Bensona Hendersona, a nakon epizode u perolakoj kategoriji, prošlog ljeta vraća se u laku, gdje upisuje pobjede nad Erikom Kochom i Joeom Lauzonom. U Chicagu će tražiti treću pobjedu u nizu.

Do nje će trebati doći preko Greena, uvijek atraktivnog i agresivnog borca koji je u siječnju također savladao Kocha, čime je prekinuo niz od četiri borbe bez pobjede. Dolaskom iz Strikeforcea bio je jedan od kandidata za vrh, što je tada i potvrdio nizom od četiri pobjede, no ozljeda ga je izbacila iz pogona na gotovo dvije godine te se nije uspio vratiti na te iste staze. Borba protiv Guide prilika mu je da to barem djelomično odradi i dobije priliku boriti se protiv nekoga iz Top 15 poretka.

UFC 225 predvodi borba za prvaka srednje kategorije između Roberta Whittakera i Yoela Romera, a tu je i duel za privremenog velter prvaka, između Rafaela Dos Anjosa i Colbya Covingtona. Sve to samo dodatno začinjuje borba Holly Holm protiv Megan Anderson, kao i Alistaira Overeema protiv Curtisa Blaydesa, uz još nekoliko vrlo zanimljivih dvoboja. Sve borbe možete pogledati na ovom službenom UFC linku.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI