Clay Guida: Dajte mi priliku da umirovim Conora McGregora

UFCIZDVOJENA VIJEST 05.11.2015 23:01h Autor:

Clay Guida

Nakon sedam mjeseci, u UFC-ov kavez će ponovno ući Clay Guida, a ovaj veteran i dalje razmišlja o prilici da postane svjetski prvak. Također, nakon ove borbe namjerava nišan baciti na Conora McGregora, za kojeg vjeruje da će biti poražen od Josea Alda.

Guida će, nakon deset godina u UFC-u te čak 21 odrađene borbe, po prvi put nastupiti u Brazilu, odnosno po peti put izvan svoje domovine. Jedan je od najiskusnijih boraca među svjetskom elitom, no on smatra kako još uvijek nije niti blizu kraja.

"Deset godina je nevjerojatno i moram priznati da mi to jako laska. Ali još uvijek ima stvari koje nisam postigao. Još uvijek nisam došao do borbe za pojas i to je ono što želim. Bio sam već blizu, no malo je nedostajalo. Dok ne postignem to siguran sam da ne idem nigdje", rekao je ovaj član perolake kategorije, a onda je nastavio s komentarom o Brazilu i brazilskoj publici:

"Doček je bio odličan, no sve ćemo vidjeti u subotu. Bio sam već ovdje gledao neke borbe i vidio sam da doček protivnicima brazilskih boraca baš i nije najugodniji. No, to mi nije bitno, ja sam došao ovdje podijeliti batine. Siguran sam kako su Brazilci pravi ljubitelji ovog sporta i da u kavezu žele vidjeti prave ratnike, a valjda će na kraju to i nagraditi."

Thiago Tavares je u svojoj posljednjoj borbi poražen, ali borba protiv Briana Ortege bila je uistinu fantastična. Guida je nerijetko bio dio pravih ratova, a njegova borba protiv Diega Sancheza jedna je od najboljih u povijesti UFC-a. Zanimljivo je čuti što bi se moglo dogoditi u borbi ovakva dva borca.

"Očekujem nešto slično kao u njegovoj prošlog borbi, pravi rat bez ikakve štednje. On je također već dugo tu i više smo se puta zaobišli, a sad je napokon došlo vrijeme da se susretnemo i borimo. I on i ja smo borci koji uvijek idemo naprijed i borba ne može biti loša i dosadna. Nagradit ćemo publiku, u to sam siguran", uvjeren je, a nakon toga je kratko odgovorio i na pitanje do kada misli nastupati:

"Ne stvaram si nikakav pritisak niti imam ikakav broj ili datum. Prestat ću se boriti kad postanem loš i kad više ne budem zanimljiv."

Naravno, niti on nije mogao izbjeći pitanje o Conoru McGregoru, budući da nastupa u istoj kategoriji, onoj od koje je upravo Irac učinio trenutno najspominjaniju i najzanimljiviju kategoriju u MMA svijetu. No, on o njemu baš nema najbolje mišljenje.

"Ne namjeravam previše pričati o Conoru McGregoru. Istina, dobar je borac, zanimljiv je i ima sjajne rezultate, ali još nije pobijedio nikoga. Savladao je Chada Mendesa koji je prihvatio borbu dva tjedna prije održavanja, a svi smo vidjeli što je bilo i kako je to izgledalo dok je Chad imao snage. Dajte mu borca kao što je Chad, Frankie Edgar ili ja, i to uz pune pripreme i više se neće pričati u Conoru McGregoru", misli Guida kako Conor nije toliko dobar koliko ga žele prikazati te je i prognozirao njegovu borbu protiv Jose Alda:

"Jose Aldo je nevjerojatan i mislim kako je najbolji borac svijeta. To je borac u kojeg se i ja mogu ugledati i jednom bih se volio boriti protiv njega. Mislim da će uništiti Conora, a nakon toga se ja želim boriti protiv njega. A što bih mu napravio? Udarao bih ga, bacao, pa kad se ustane bih ga opet udario i tako u krug. Jednostavno bih u njemu ubio svu volju za borbom, natjerao bih ga na umirovljenje.

Guida trenutno nije u baš najboljoj formi, budući da je poražen u četiri od svojih posljednjih sedam borbi, no uvijek je zanimljiv borac, kojeg fanovi cijene i obožavaju. Tko zna, možda i od Brazilaca dobije ogromne ovacije, na kakva je navikao gdje god se borio.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI