Claudia Gadelha pridošlica kod Grega Jacksona: U Brazilu se krivo trenira!

UFCIZDVOJENA VIJEST 23.10.2016 10:38h Autor:

Claudia Gadelha

Nakon poraza od Joanne Jedrzejczyk u njihovoj srpanjskoj borbi za naslov prvakinje, Claudia Gadelha je napustila Brazil i tim Nova Uniao. Pronašla se u Albuquerqueu, u timu Grega Jacksona te vjeruje kako će tamo uspjeti dostići svoj maksimum i postati prvakinja.

Razlozi zašto se odlučila na taj potez su višestruki, no neki ipak prevladavaju. Prije svega je to brazilska narav i mentalitet, odnosno to je postalo najveći problem pri pokušaju napredovanja.

“Nažalost, u Brazilu se loše radi kroz više stvari, posebno u sportu. Budući da želim postati bolja, morala sam doći ovdje. Nova Uniao je ogroman tim u kojem se nalazi puno sjajnih boraca, tim koji je stvorio puno prvaka, kao što je i Jackson’s. Razlika nije u dvorani, razlika je u državi. Brazil je jako kompliciran za život, posebno ako pokušavaš živjeti od sporta.”

Prvobitno je napustila Nova Uniao da bi u Americi osnovala svoj tim. Ipak, na kraju se odlučila za Albuquerque, dok će za vlastiti tim ipak imati vremena i kasnije u karijeri. Sad je vrijeme za pokušati izvući maksimum, a upravo taj kamp je prepoznala kao mjesto gdje bi mogla doći do toga.

“Došlo je vrijeme da imam opušteniji kamp, da sam ja opuštenija i fokusiram se više na tehnički aspekt. U Brazilu jako puno treniramo, pokušavamo evoluirati, ali to radimo na krivi način. Ljudi u Brazilu jako puno pate i onda se to odražava na trening. Previše nešto žele pa se pretreniraju. Ovdje je drugačije, ovdje je sve puno opuštenije.”

Na sve ju je prisilio srpanjski poraz od Joanne Jedrzejczyk. Gadelha je tamo bila bolja kroz gotovo pune dvije runde, a onda je potpuno pala te je zapravo jedva dočekala kraj borbe, da bi izgubila neupitnom sudačkom odlukom.

“Nikad u borbi, niti na treningu, nisam osjetila što sam osjetila u toj borbi. Ruke su mi bile teške, nisam se mogla boriti, a noge su mi bile umorne. Tijelo mi je bilo potrošeno. Kada gledam unazad prema toj borbi, vjerojatno sam previše željela pobjedu. Moj kamp je trajao 17 tjedana i to je svakako previše. Trenirala sam puno i osjećala sam se kao Wonder Woman, kao najspremnija sportašica na svijetu i jako sam puno propatila kroz taj kamp. No, toliko treninga nije dobra stvari i to je nešto što još uvijek učim i gledam kako različiti timovi imaju drugačiji pristup prema tome. Bila sam na vrhuncu previše vremena prije borbe i onda moje tijelo jednostavno više nije moglo i počelo je prerano padati.”

Iduća Claudijina borba je na 19. studenog na UFC Fight Night 100 eventu, a tamo ju čeka susret s Cortney Casey. Casey je 14. na službenoj UFC ljestvici i Claudia kaže kako nije htjela prihvatiti tu borbu, ali da na kraju nije imala izbora. Želja joj je bila Carla Esparza, no tko zna, možda joj UFC nakon te borbe ponovno namijeni nekoga iz vrha. Uostalom, po svemu do sada viđenom mjesto joj je tamo.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI