Claudia Gadelha objasnila zašto trenutno ne želi novi napad na titulu

UFCIZDVOJENA VIJEST 03.06.2017 18:15h Autor:

Claudia Gadelha

Claudia Gadelha ima ispred sebe borbu protiv Karoline Kowalkiewicz kojom treba potvrditi svoje prvo mjesto na ljestvici izazivačice slamka kategorije. No, unatoč tom prvom mjestu, ona ne gleda prema novoj borbi za titulu. Barem u ovom trenutku.

Nakon poraza od Joanne Jedrzejczyk prošlog ljeta, Gadelha je odlučila okrenuti stranicu u svojoj karijeri. Napustila je Brazil i tim Nova Uniao te otišla u Ameriku. Smjestila se u Albuquerqueu i krenula raditi na nekim promjenama, odnosno pokušavati popraviti sve što s čime nije bila zadovoljna, a u dosadašnjem timu to nije uspjela srediti.

“Promijenilo se puno toga. Puno sam bolja sportašica i više pazim na svoje tijelo. Prije sam ubijala svoje tijelo i na taj način sam postala dobra borkinja, no sada mi je trebala promjena da sredim druge stvari. Zbog toga sam preselila u SAD i postala sam bolja negdje gdje prije nisam bila. Imam kondicijskog trenera koji radi s olimpijcima i to je nešto što će napraviti velike promjene u mojim idućim borbama. Uvijek sam imala problema s kondicijom i održavanjem forme, a sada sam to izrazito popravila.”

Rekla je da Karolinu Kowalkiewicz vidi kao borkinju koja radi puno grešaka te da će neke od njih sigurno iskoristi i na taj način doći do pobjede.

“Svaki borac radi greške, nitko nije savršen niti će nitko ikad u potpunosti dominirati ovim sportom, nitko nikada neće biti savršen i nepobjediv. Ono što je slučaj kod Karoline, njene greške jako dobro odgovaraju mom stilu borbe. Ona uistinu ima srca, obje smo jako agresivne, no ona je ta koja će ipak morati nešto mijenjati, dok ću ja moći raditi ono što radim najbolje. Vidim situaciju gdje ću je završiti i nadam se da ću moći napokon jednom iskoristiti svoj jiu-jitsu. Vjerujem da imam najbolji parter u diviziji i žao mi je što ga nisam mogla puno koristiti, jer djevojke izbjegavaju ići dolje sa mnom. Mijenjala sam neke stvari i moguće da ovoga puta do uspijem iskoristiti.”

Budući da je ovo borba dvije prvoplasirane borkinje s ljestvice, nekako bi za očekivati bilo da pobjednica dobije novu priliku napasti titulu. Karolina je to i izjavila, dok Claudia ipak razmišlja malo drugačije. Prvo puta je od Joanne poražena podijeljenom odlukom, dok je u borbi za titulu dobila prve dvije runde, da bi onda kondicijski pala te posljednje tri bila doslovno demolirana. Planira se još jednom okušati protiv Joanne, no sada još uvijek nije to vrijeme.

“Ne razmišljam o tome, prvo moramo vidjeti kako će se odviti ova borba. Zapravo ne vidim da će se to dogoditi, a što se tiče nje, mislim da ju je Joanna prebila, podosta lako ju je savladala i Karolina nije mogla ništa protiv nje, osim onog jednog udarca koji se dogodio. Ja ne želim novu borbu protiv Joanne, barem ne za sada. Treniram za iduću borbu protiv nje, borbu u kojoj ću je savladati, ali treba mi još vremena. Kada se napokon nađemo, ja ću biti potpuno drugačija borkinje, jer to je ono što mi treba da bih pobijedila Joannu. No, prije novog susreta, moram pobijediti Karolinu, a nakon toga odraditi još barem jednu borbu.”

28-godišnja Claudia trenutno ima skor 14-2, a ta dva poraza su upravo od prvakinje, iako je ona bila najbliže tome da ju savlada. Ova borba bi nam trebala pokazati koliko se od tog posljednjeg poraza promijenila.

 

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI