Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Claudia Gadelha: “Jessica Andrade je snažna poput muških boraca muha kategorije” | Fight Site

Claudia Gadelha: “Jessica Andrade je snažna poput muških boraca muha kategorije”

UFCIZDVOJENA VIJEST 31.05.2018 15:26h Autor:

Claudia Gadelha

Claudia Gadelha prisjetila se svoje posljednje borbe, koju je izgubila od Jessice Andrade. O svojoj tadašnjoj protivnici ima reći puno toga dobroga, a posebno ju je fascinirala njena snaga, koja je zapravo bila ključ ishoda njihove borbe.

Claudia se odnedavno preselila za stalno u Las Vegas, gdje živi i trenira, odnosno nije dugo bila kod Grega Jacksona u Albuquerqueu. Njen glavni trener dolazi svaki vikend, a na raspolaganju ima UFC-ov institut. Kaže kako će Las Vegas sigurno jedno buduće vrijeme ostati njen dom. Tamo se priprema za borbu protiv Carle Esparze, koju će održati idućeg vikenda, ali je u međuvremenu odradila druženje s medijima gdje je odgovorila na neka pitanja. Posebno je zanimljiva bila tema posljednje borbe, nakon koje je uzela kratku pauzu i onoga što se događalo u njoj i oko nje.

“Borila sam se doslovno za svoj život i još sam imala strašno tešku protivnicu. Jessica je strašno jaka i tu me jako iznenadila. Trenirala sam s mnogima i nju po snazi mogu usporediti s muškarcima iz muha kategorije. Nikada nisam osjetila tako nešto, niti od djevojaka viših kategorija. Mislim da sam tehnički kvalitetnija od nje, no nisam mogla odgovoriti na tu nevjerojatnu snagu”, rekla je Gadelha, a onda je još bila upitana je li ona nakon toga počela dodatno raditi na svojoj snazi, s ciljem da pokuša postići nešto slično tome. Odgovorila je kako ne vidi da je to moguće, odnosno smatra kako se Jessica tu ipak po nečemu razlikuje od ostalih:

“Mislim kako je ona nešto posebno, ne znam što je radila kroz odrastanje, ali tako što kod žene nisam osjetila. Mislim kako nitko ne može odjednom postati tako snažan. Joanna ju je uspjela savladati zbog načina borbe, ali ja sam grapplerica i tražim kontakt pa tu nisam uspjela parirati. Ne znam što reći o tom porazu, u potpunosti sam ga zaslužila jer se nisam pripremila na takvu borbu.”

Ipak, uvjerena je kako je za taj poraz zaslužna samo njena loša taktika i da bi ju idući put vjerojatno savladala.

“Borila bih se ponovno protiv nje i znam što bih sada napravila drugačije. Sigurno ne bih išla uspoređivati svoju snagu s njom jer sada znam kakva je. Imala bih drugačiju strategiju i vjerujem kako je mogu pobijediti”, objasnila je Claudia.

Gadelha i Andrade bi se mogle ponovno susresti, posebno ako Jessica osvoji titulu, a Claudia ponovno dogura do pozicije prve izazivačice. Pretpostavlja se kako bi joj za to trebale dvije velike pobjede, a priliku za prvu ima već za devet dana u Chicagu.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI