Član UFC-ove Kuće slavnih debitirao u oktogonu kao sudac

UFC 10.12.2017 10:36h Autor:

Frank Trigg

Legenda MMA sporta i član UFC-ove “Kuće slavnih”, Frank Trigg, postao je prvi borac koji se u UFC oktogon vratio u drugoj ulozi, odnosno ulozi suca u kavezu.

45-godišnji Trigg (21-9, 2-5 UFC) je debitirao odmah u prvoj borbi eventa, u kojoj su nastupili Antonio Braga Neto i Trevin Giles te je odradio još dvije borbe eventa i u svima je odradio dobar posao. Ovu prvu borbu je na vrijeme reagirao i prekinuo, dok su preostale dvije završile podijeljenim sudačkim odlukama.

Trigg je tako postao prvi bivši UFC borac koji se u promociju vratio u ulozi suca. Kao borac je dva puta napadao velter titulu, 2002. i 2003. godine, oba puta protiv Matta Hughesa, a obje borbe su ostale u povijesti kao jedne od najuzbudljivijih u UFC povijesti te su zapravo prve borbe koje su se našla u UFC-ovoj Kući slavnih u toj kategoriji. Trigg je nakon drugog poraza od Hughesa još odradio borbu protiv tada mladog Georgesa St-Pierrea, a nakon poraza u njoj je napustio UFC te otišao nastupati po drugim promocijama. 2010. se vratio u UFC kao već veteran, no tada je doživio dva poraza te je drugi put napustio UFC i nakon još tri borbe se umirovio.

Odmah nakon završetka karijere je rekao kako namjerava ostati u sportu, a na kraju je to ostvario u ulozi suca i sigurno ćemo ga ubuduće često gledati u oktogonu, posebno u eventima koji se održavaju u zapadnom dijelu SAD-a.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI