Čini se da UFC priprema spektakl: Anderson Silva i GSP na UFC 206? (FOTO)

UFCIZDVOJENA VIJEST 09.10.2016 17:35h Autor:

ufc-206

Sve su glasnije najave kako će se Georges St-Pierre vratiti na UFC 206 eventu, a posljednjih dana kolaju informacije kako će to biti protiv Andersona Silve. Posljednji kojem se ta vijest malo “omakla” je Andersonov sin Kalyl.

O ovome se ozbiljno govori već nekoliko dana, a čini se kako je vijest došla iz kampa bivšeg prvaka srednje kategorije, budući da su to prvo objavili neki brazilski mediji. Prema njima je UFC vrlo blizu dogovora borbe o kojoj se prije nekoliko godina masovno pisalo, kad su fanovi od promocije tražili “Superfight”, odnosno borbu dva najuvjerljivija prvaka u povijesti promocije.

Anderson Silva i Georges St-Pierre se tad nisu susreli, a bilo je puno razloga zašto je to bilo tako. Prvi je bio financijske prirode, no također je postojao i onaj oko težine na kojoj bi se borba održala. GSP-u se tad nikako nije išlo iz veltera u kojem je suvereno vladao, dok je Anderson Silva van kampa znao imati i preko sto kilograma. Malo nakon toga su obojica pali u drugi plan, nakon što je Silva ostao bez titule, a St-Pierre uzeo pauzu od borbi.

Sada je malo drugačija situacija. Čini se da nakon pauze niti GSP-u neće biti više tako lako spustiti se na 77 kilograma, pa bi neka međukategorija mogla odgovarati obojici. Isto tako, Anderson Silva više nije toliko uvjerljiv i opasan kao prije, ali nema sumnje kako bi fanovi s velikim zanimanjem sve to popratili.

Da je sve to jako blizu dokazuje i Instagram objava Silvinog najstarijeg sina Khalila. On je postavio fotografiju GSP-a i svog oca, uz komentar kako bi ovo trebao biti vrlo zanimljiv mjesec Božića. Objava je brzo uklonjena, ali bilo je prekasno. Ipak, nema sumnje kako su sve tri strane zainteresirane za ovu borbu, no uvijek postoji onaj česti problem. Predstavnički tim Georgesa St-Pierrea, pa i sam Kanađanin, su vrlo često znali biti tvrd orah UFC-ovih pregovaračima. U svakom slučaju, za UFC 206 je potvrđena borba Daniela Cormiera i Anthonya Johnsona, no nigdje nije navedeno kako će biti glavna borba. To je dovoljan znak da UFC priprema nešto veći, povratak Georgesa St-Pierrea!

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI