Chris Weidman službeno odlazi u polutešku kategoriju

UFCIZDVOJENA VIJEST 09.06.2019 01:48h Autor:

Chris Weidman

Bivši prvak UFC-ove srednje kategorije i čovjek koji je detronizirao Andersona Silvu, Chris Weidman, svoju sreću potražit ću u poluteškoj kategoriji. Danas je službeno najavio promjenu divizije i nada se borbi početkom jeseni.

Weidman (14-4, 10-4 UFC) je trenutno daleko od forme u kakvoj je bio kad je došao do titule UFC prvaka i to da je nokautom zaustavio nedodirljivog Andersona Silvu. Zapravo, nakon što je Silvu savladao i u revanšu, obranio je još titulu protiv Lyota Machide i Vitora Belforta, no onda je u idućih pet bori slavio tek protiv Kelvina Gasteluma. Osim toga, ozljede su dovele do toga da se od početka 2016. godine borio tek četiri puta. Posljednji nastup upisao u studenom prošle godine, kad je prekidom u trećoj rundi poražen od Ronalda “Jacarea” Souze.

S obzirom na okolnosti, Weidman je morao napraviti neke promjene, ukoliko vjeruje da još uvijek može doći do vrha. Tako je odlučio povući isti potez kao Luke Rockhold, čovjek koji mu je oduzeo titulu. Svoju iduću borbu odradit će u poluteškoj kategoriji. To je otkrio tijekom gostovanja u radijskoj emisiji Ariela Helwanija. Osim toga je otkrio kako se nada borbi početkom jeseni, što bi značilo da je već spreman ući u pregovore.

Iako poluteška kategorija više nije toliko prazna kao prije otprilike dvije godine, Weidman bi mogao vrlo brzo napredovati u njoj, posebno ukoliko ga upare s nekim rangiranim borcem. Dobar primjer toga je spomenuti Rockhold, koji će se idućeg mjeseca boriti protiv Jana Blachowicza, gdje u slučaju pobjede odmah ima priliku napasti Top 5. Za Weidmana također postoji zanimljiv izbor potencijalnih protivnika i bit će zanimljivo vidjeti što će se dogoditi po pitanju njegove karijere i koliko može biti dobar u višoj diviziji. Gledajući da u posljednje vrijeme svjedočimo uspješnim prelascima u višu kategoriju, možda tako nešto vidimo i kod “All Americana”.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI