Chris Weidman: Pobjedom protiv Jacarea dolazim do borbe za naslov prvaka

UFCIZDVOJENA VIJEST 23.10.2018 13:53h Autor:

Chris Weidman

Chris Weidman zadovoljan je izborom zamjenskog protivnika za svoju UFC 230 borbu. Vjeruje da mu pobjeda nad Ronaldom “Jacareom” Souzom donosi borbu za naslov prvaka.

Iako svakako ne može biti sretan što je po drugi put otkazana njegova borba protiv Lukea Rockholda, kojom želi osvetiti najteži poraz u karijeri, Chris Weidman nije si smio dozvoliti očajavanje. UFC mu je isti dan dao novog protivnika, Ronalda “Jacarea” Souzu i time je bivši prvak zadovoljan. Zapravo, uvjeren je da je u situaciji gdje mu pobjeda donosi borbu za naslov prvaka.

“Ukoliko pobijedim u ovoj borbi, boriti ću se za titulu prvaka. Mislim kako sam već i prije nje bio blizu toga, budući da sam prekidom savladao Kelvina Gasteluma. Mislim kako su između mene i njega birali protivnika za prvaka, no odabrali su kako će ipak on dobiti priliku prije mene”, rekao je Chris Weidman ekskluzivno u razgovoru s Arielom Helwanijem. Razlog zašto se Gastelum bori za titulu je zapravo vrlo jednostavan. Weidman se nakon njihove borbe nije borio, dok je Gastelum upisao pobjede nad Michaelom Bispingom i Jacareom Souzom.

Weidman je u status budućeg izazivača siguran unatoč tome što je prije pobjede nad Gastelumom imao niz od tri poraza. Osim one u kojoj ga je savladao Rockhold, krajem 2015. godine, oduzevši mu naslov prvaka, tu su također porazi od Yoela Romera i Gegarda Mousasija. Ta sva tri poraza došla su prekidom, no Weidman se kroz cijelo vrijeme borio s ozljedama. Zbog toga svega je nastupio samo tri puta od početka 2016. godine do danas. Ova borba protiv Jacarea biti će mu prva nakon više od 15 mjeseci. Posljednja ozljeda koju je imao je ona palca na ruci, no za nju kaže kako je sada iza njega. Da bi se uvjerio u to, nije htio žuriti s ugovaranjem borbe.

“Htio sam se uvjeriti da je moj palac u redu. Testirao sam se kroz sparinge i grappling, udarao sam tom rukom i bilo je sve u redu. Vratio sam samopouzdanje i na kraju se uistinu zacijelio na najbolji mogući način.”

Do eventa u Madison Square Gardenu, gdje se Weidman i Jacare bore u sunaslovnoj borbi, ostalo nam je još manje od dva tjedna.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI