Chris Weidman objasnio odlazak u polutešku: “Uvijek sam imao ambiciju otići gore i napasti Jonesa”

UFCIZDVOJENA VIJEST 10.06.2019 21:12h Autor:

Chris Weidman

Bivši UFC-ov prvak srednje kategorije, Chris Weidman, od iduće borbe bit će član poluteške kategorije. Tu odluku je detaljno obrazložio, a također je otkrio kad se namjerava vratiti u kavez.

Weidman je bio gost u Chicagu, tijekom UFC 238 priredbe, gdje se susreo i s medijima. Već dugo ga nismo vidjeli u Octagonu, odnosno od studenog prošle godine, kad je poražen od Jacarea Souze. Bio mu je to četvrti poraz u posljednjih pet borbi i odlučio je kako je vrijeme za promjenu. A ona će donijeti prelazak u polutešku kategoriju već od iduće borbe. Vrlo zanimljiva odluka, koju je novinarima rado obrazložio.

“Imao sam dvije operacije za redom, dolazim iza poraza, a težina mi postaje sve veći problem. Osim toga, ostvario sam svoj cilj u srednjoj kategoriji. Bio sam prvak i tri puta sam pojas obranio. Htio sam ga vratiti i ne mogu reći da sam skroz zatvorio ta vrata, no teško je skinuti kilograme. Želim vidjeti kako će moje tijelo reagirati bez da prolazi kroz sve to. Naravno da neću biti najveći poluteškaš u UFC-u, ali neću biti ni najmanji. Mislim da donosim stvari koje mogu biti problem velikom broju boraca”, rekao je Weidman u razgovoru za MMA Fighting, nakon čega je upitan je li odluku donio nakon što je vidio koliko dobro od prelaska u polutešku izgledaju Anthony Smith i Thiago Santos.

“Neću reći da su me potaknuli, više je stvar toga kako moje tijelo reagira i kako su došli porazi. Lijepo je vidjeti da su momci iz srednje kategorije otišli gore i napravili dobar posao, svakako motivira i ohrabruje, no to nije razlog zbog čega sam donio tu odluku. Ja sam uvijek imao tu ambiciju. Dok sam bio neporaženi prvak svijeta imao sam cilj obraniti titulu par puta, a onda otići gore i napasti Jona Jonesa”, objasnio je svoju odluku.

Najveći razlog ove promjene tako je ipak ono kako se osjećao u srednjoj kategoriji. No, ne samo u njoj nego i tijekom cijelih priprema za nastupe. Nije se lako spustiti na 84 kilograma, posebno kad se u kampovima događaju ozljede koje cijeli proces mogu usporiti i stvoriti dodatne probleme. Chris smatra kako je inače dovoljno krupan da mu nastupi u kategoriji do 93 kilograma ne bude hendikep.

“Uvijek na početku kampova sam na otprilike sto kilograma, malo više ili manje i osjećam se dobro. Dobar sam u sparingu i treningu. Onda posljednja tri tjedna trebam skidati i ne budem toliko dobar. Krenem se brinuti kako ću se ozlijediti i to sveukupno ne izgleda dobro. Ovdje ću moći riješiti se tog straha i mislim da će sve biti puno lakše”, objasnio je zašto čvrsto vjeruju svoju odluku, a onda se prebacio na datum potencijalnog povratka.

Upitan je želi li se ponovno boriti u New Yorku, prije svega u Madison Square Gardenu. Tamo je doživio poraze od Yoela Romera i Jacarea Souze, što sigurno nije bilo lako. Zapravo, u saveznoj državi New York, iz koje on dolazi, je odradio svoje posljednje četiri borbe, a slavio je tek protiv Kelvina Gasteluma.

“Volio bih se boriti u listopadu. I nikako ne želim Madison Square Garden. To mjesto kao da je prokleto za mene, a znam da će me UFC htjeti staviti tamo ukoliko budem previše čekao. Htio sam borbom protiv Jacarea poništiti to prokletstvo, ali nisam uspio. Borbe protiv Romera i Jacare sam vodio kod sudaca i onda sam samo odjednom završio nokautiran. To nije lako, najpoznatija dvorana i tako izgubiti u svom gradu. Ne želim se dovesti u priliku da mi se tako nešto ponovno dogodi, želim nešto drugo za iduću borbu”, kaže Weidman kako bi se radije borio u nekoj drugoj saveznoj državi.

Posljednji nastup izvan New Yorka bio mu je onaj u kojem je izgubio titulu od Lukea Rockholda. Bilo je to u Las Vegasu, koji mu je prije toga bio sretan. Tamo je prvo preoteo titulu Andersonu Silvi, a onda istu tri puta obranio.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI