Chris Weidman napada titulu do 93 kilograma: "Jon Jones? Tko je to?"

UFCIZDVOJENA VIJEST 15.07.2015 15:23h Autor:

Chris Weidman

Ponosnom američkom prvaku UFC-ove srednje divizije očito ne manjka samopouzdanja. 31-godišnjak je prvi borac koji je na UFC-u 162 s trona uspio skinuti do tada nedodirljivog Andersona Silvu. Prošlo je dvije godine od kada je osvojio titulu i dalje je čvrsto drži. Sada kaže kako je osvajanje titule u srednjoj kategoriji bilo samo zagrijavanje za napad na titulu u poluteškoj. U nedavnom razgovoru za FightHype.com štičenik Raya Longa i Matta Serre otkrio je koji su mu planovi za budućnost.

"Pokušat ću se dići u polutešku kategoriju i izdominirati je", započeo je Weidman.

"Osvajanje titule u srednjoj kategoriji bilo je samo zagrijavanje. Postoji realna šansa da pređem u polutešku kategoriju čisto zbog konkurencije. Momci u srednjoj mi više nisu izazov", samouvjeren je bio Chris.

Uslijedila su pitanja o Danielu Cormieru i Jonu Jonesu. "DC" je osvojio titulu u poluteškoj kategoriji nakon što je "Bonesu" oduzet pojas zbog problema sa zakonom. Weidman nije htio razgovarati o Jonesu, a za Cormiera misli da će se uskoro vratiti među "velike momke" u teškašku diviziju.

"Znaju da se želim boriti s njima. Cormier bježi i mislim da će uskoro natrag u tešku kategoriju, nezdravo se hrani dok sam ja u punom treningu. Jon Jones? Ne znam tko je to", zaključio je vladar srednje UFC-ove kategorije.

Prije no što ode u kategoriju više, neporaženi prvak mora prvo u oktogonu odmjeriti snage sa zvijezdom u usponu, Lukeom Rockholdom. UFC-ov predsjednik Dana White potvrdio je još u lipnju da je Rockohold novi izazivač. Poziciju izazivača donijela mu je impresivna predstava protiv Lyota Machide.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI