Chris Weidman: Ja sam protivnik iz noćne more za Israela Adesanyu

UFCIZDVOJENA VIJEST 23.04.2019 21:15h Autor:

Chris Weidman

Chris Weidman pohvalio je novog privremenog prvaka UFC-ove srednje kategorije, Israela Adesanyu, ali je isto tako potvrdio kako misli da bi mu upravo on stilski predstavljao najgoreg mogućeg protivnika.

Weidman je trenutno u situaciji gdje nema ugovorenu iduću borbu, a posljednji nastup ubilježio je u studenom prošle godine. Bila je to ona sjajna borba protiv Jacarea Souze, no u njoj je doživio poraz. Tako se opet malo udaljio od vrha na kojem se nalazi Robert Whittaker, ali i novi privremeni prvak, Israel Adesanya. O novozelandskom borcu Weidman ima zanimljivo mišljenje.

“Mislim kako je Israel Adesanya talentiran tip. Ima sjajan stand up, a u prošloj borbi smo vidjeli i kako je izrazito čvrst borac. Do ove borbe sam mislio da je precijenjen. Borio se protiv 44-godišnjeg Andersona Silve koji mu stilski odgovara i protiv Dereka Brunsona. Već tada su govorili kako je iduća velika stvar, a za mene je bio tek jedan odličan stand up borac. No, mislim kako se još uvijek nije u potpunosti dokazao. Nije se borio protiv pravog hrvača, a do Gasteluma protiv nikoga iz Top 5”, objasnio je Weidman svoje razmišljanje u showu Ariela Helwanija.

Sam priznaje kako prije UFC 236 borbe nije vjerovao da ovaj ima potrebnu kvalitetu, ali da sada itekako na njega gleda s poštovanjem. No, isto tako se veseli eventualnoj borbi protiv njega jer u njoj vidi svoju veliku prednost.

“Ja sam njegov fan, volim gledati kako se bori. Isto tako, mislim kako sam protivnik iz noćne more za njega, ako staviš tu borbu na papir. Moje hrvanje, moj jiu-jitsu i moja veličina, to bi sve bilo veliki problem za njega. Odličan je, ne želim umanjivati njegovu kvalitetu. Samo sam do sada bio realan jer se do Kelvina nije borio niti protiv jednog pravog protivnika”, otkrio je Chris, koji prije novog napada na vrh mora ostvariti još koju spomena vrijednu pobjedu. U posljednjih pet nastupa savladao je tek Kelvina Gasteluma, što nikako nije rezime kakav bi bivši prvak trebao imati. Zbog toga mu je nova borba i više nego potrebna.

Cijeli razgovor s Helwanijem možete pogledati ispod teksta.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI