Chope: Cijeli život ću žaliti zbog svega što sam napravio u prošlosti

UFCIZDVOJENA VIJEST 24.03.2014 21:57h Autor:

Will Chope

Will Chope, borac koji je na dan borbe otpušten iz UFC-a radi grijeha iz prošlosti, izjavio je kako će zauvijek žaliti zbog tih grešaka, no isto tako smatra da se promijenio i iskupio za te grijehe i nada se da će mu UFC ipak dati priliku.

Will Chope je, prije pet godina, dok je bio 18-godišnjak bio optužen i proglašen krivim za obiteljsko nasilje, nakon fizičkog napada na svoju tadašnju zaručnicu. "Bila je to velika pogreška, imao sam 18 godina, bio sam još neozbiljan i nesvjestan svojih postupaka", rekao je Chope.

Chope tvrdi da je sve to iza njega i da se promijenio: "Moja bivša supruga i ja smo sada u dobrim odnosima, prešli smo preko toga, oprostila mi je i zajedno odgajamo našu kćer. I ona je potvrdila da sam druga osoba i potpuno me podržava. Znam da sam napravio veliku pogrešku i već sam puno platio zbog nje. Trenutno se trudim biti što bolja osoba i što bolji otac."

"Za otkazivanje borbe me nitko nije obavijestio. Probudio sam i pogledao mobitel, a na Twitteru sam imao veliki broj poruka. Budući da me nitko nije obavijestio izašao sam iz sobe, uskoro sreo Jona Anika i Briana Stanna te ih pitao da li je to istina, i rekli su da je. Nakon toga sam otišao nazad u sobu i razgovarao sa svojim managerom, a nakon toga i sa bivšom suprugom", nastavio je.

Kaže da je na pristupnici za UFC naveo podatke o svojoj prošlosti: "UFC kaže da ima 0% tolerancije prema obiteljskom nasilju i na pristupnici je bilo pitanje da li sam imao neke kriminalne prošlosti. Budući da je moj slučaj bio službeno naveden kao prekršaj, odnosno fizički napad, to sam naveo tako. Nitko me oko toga nije više ništa pitao u vezi toga. Smatrao sam da sam odradio svoju kaznu i da je to iza mene."

"Nitko iz UFC-a me još nije kontaktirao, no moja bivša supruga i ja ćemo, čim se vratim na Floridu, odraditi zajedničko obraćanje medijima, a nakon toga zajedno vodimo kćer u Disney World. U jako smo dobrim odnosima i oboje želimo da ono što se dogodilo prije pet godina ostane iza nas", dodao je Chope te za kraj još rekao:

"Morat ću živjeti s pogreškama iz prošlosti cijeli život. Moja dokumentacija iz zračnih snaga je javna. Žao mi je što sam bio naivan i vjerovao da će nešto što se dogodilo prije pet godina ostati zaboravljeno. Mogu samo obećati da ću se potruditi biti što bolji i nastaviti se boriti. Nastaviti ću s karijerom jer se moram brinuti za sebe i svoju obitelj. Želim biti UFC prvak i nadam se da ću se vratiti, posebno nakon što bivša supruga i ja odradimo zajedničku izjavu. Ako me i ne vrate, nastaviti ću se boriti svakom prilikom kao i do sada, u nadi da će se jednog dana stvari promijeniti."

Još vrijedi spomenuti kako se ipak UFC u potpunosti ne pridržava svojih načela, budući da su Anthony Johnson i Abel Trujillo također bili optuženi za obiteljsko nasilje, i to s novijim datumom, no oni su još uvijek članovi UFC-a. Istih problema imao je i bivši borac Jason "Mayhem" Miller.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI