Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Chiesa se smatra pokradenim: Uvukao sam vrat u ramena i čekao da prođe tih 20 sekundi (VIDEO) | Fight Site

Chiesa se smatra pokradenim: Uvukao sam vrat u ramena i čekao da prođe tih 20 sekundi (VIDEO)

UFCIZDVOJENA VIJEST 26.06.2017 19:02h Autor:

Chiesa i Yamasaki

Michael Chiesa izuzetno je ljut i razočaran potezom suca Maria Yamasakia, zbog kojeg je ostao bez prilike da se pokuša izvući i ostati u borbi. Zapravo, on je uvjeren kako nije bio ni u kakvoj opasnosti, a objasnio je zbog čega.

Svega dvadesetak sekundi ostalo je do kraja prve runde glavne borbe UFC Fight Night 112 eventa, kada je sudac Mario Yamasaki, bez ikakvog razloga, prekinuo borbu Kevina Leea i Michaela Chiese. Zapravo, Lee je vrlo čvrsto uhvatio Chiesin vrat, no tapkanja nije bilo, a Chiesa je bio potpuno pri svijesti, što se vidjelo pri reakciji nakon prekida. Čak je uvjeren kako nije bio u opasnosti, a to je pokušao objasniti nakon borbe.

“Ovo je bila borba koju sam dugo čekao i mislim da nam je na kraju puno toga oduzeto, kako Kevinu, tako i meni. Nisam bio u opasnosti, bio sam potpuno svjestan situacije. Borio sam se s najboljim grapplerima ove kategorije i znam kako se snalaziti u takvoj situaciji. Borio sam se protiv Jima Millera, Beneila Dariusha i Joea Lauzona. Sva trojica su mi uzeli leđa, sva trojica su me doveli u tešku situaciji i protiv svakoga se to dogodilo u prvoj rundi. I svaki puta sam se izvukao i okrenuo borbu u moju korist”, rekao je razočarani Chiesa, koji je do ove borbe bio šestoplasirani borac ljestvice lake kategorije.

Onda je kroz glavu provrtio što se događalo u borbi te kako je gledao na situaciju u kojoj se našao i što misli o potezu suca. Zapravo, objasnio je zašto smatra da nije bio u nikakvoj opasnosti te zašto je uvjeren da bi izdržao do kraja runde.

“Sjećam se da sam ga pogodio i srušio te skočio na njega. Došli smo do ograde, onda me uhvatio i bacio. Kvalitetno sam ga prostudirao i znao sam gdje je jak i što će napraviti. Došao mi je s leđa, uhvatio vrat i krenuo po gušenje. Pokušao je privući dlanove i tada sam pogledao veliki ekran na kojem sam vidio da je ostalo još pola minute. Tada sam odlučio kako ću se stisnuti i uvući vrat što više mogu u ramena, da ne može doći do potpunog gušenja. U takvoj bi poziciji on jako brzo “spalio” ruke, popustio hvat i ja bih izašao van. Tako bi završila runda i ja bih onda preuzeo borbu do kraja i pobijedio. Nakon borbe sam pitao Yamasakia zašto je prekinuo, a on je rekao da je izgledalo kao da ću izgubiti svijest. Pa zašto onda nije sačekao da tapkam ili izgubim svijest, to je moje pravo kao borca. Sudac ne smije raditi takve stvari. Nisam napravio ništa krivo, a sve mi je oduzeto. Nadam se kako ću odraditi revanš protiv njega u prosincu. Ako me čisto pobijedi, to ću mu priznati. No, danas to nije napravio i siguran sam da ne bi dobio ovu borbu da nije bilo greške suca. Najviše su pokradeni fanovi koji su trebali gledati sjajnu borbu na pet rundi, prepunu preokreta i odlične akcije.”

Ispod teksta možete vidjeti te trenutke borbe o kojima Chiesa govori te način na koji je objasnio ovo što smo iznad ovog odlomka citirali. Uistinu je velika šteta da sudac nije pustio ovo, jer ovako nikada nećemo znati da li bi Chiesa uistinu otišao “na spavanje” ili je ova njegova priča zapravo ono što se trebalo dogoditi.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI