Charles Oliveira večeras namjerava srušiti UFC rekord star 23 godine

UFCIZDVOJENA VIJEST 22.09.2018 11:07h Autor:

Charles Oliveira

Večerašnji UFC Fight Night 137 donijeti će borbu u kojoj bi mogao pasti jedan veliki UFC rekord. Charles Oliveira tražiti će 11. “submission” pobjedu u promociji, čime bi s trona skinuo legendarnog Roycea Graciea.

Ako ćemo realno gledati, deset pobjeda prisiljavanjem na predaju, koje je 28-godišnji Oliveira (23-8, 11-8 UFC) ostvario tijekom svoje trenutno osmogodišnje UFC karijere, već sada vrijede više od jednakog broja Gracievih, ostvarenih na prvim UFC eventima, protiv boraca bez ikakve potkovanosti u parteru. Ipak, biti sam na vrhu je samo potvrda, a jedan od najboljih ofenzivnih grapplera u povijesti MMA-a će to danas tražiti.

Oliveiru čeka borba protiv Christosa Giagosa, koja će zatvoriti uvodni program eventa. Riječ je o borcu skora 15-6, koji je tri poraza doživio upravo metodom koja je Oliveiri potrebna da se popne na vrh. Zanimljivo, osim što u biografiji ima 10 UFC pobjeda prisiljavanjem na predaju, Oliveira je uvjerljivo prvi i na popisu boraca koji su ostvarivali takve pobjede s najviše različitih tehnika. Oliveira je na tapkanje do sada prisilio putem čak šest različitih grappling tehnika. To su giljotina, gušenje s leđa, armbar, trokut, anakonda gušenje i ‘reverse calf slicer’. Tko zna, možda danas uspije izvesti i sedmu.

Charles ništa loše ne stoji niti po pitanju zarađenih bonusa. Ima ih 11, gdje je osam za najbolju izvedbu, a tri puta je sudjelovao u najboljoj borbi večeri. Gledajući da mu je tek 28 godina, nikako ne treba isključiti mogućnost da i tu jednog dana završi na vrhu. Tamo su trenutno Nate Diaz i Joe Lauzon, koji su nagrađeni svaki po 15 puta.

U pitanju je svakako jedan od najatraktivnijih UFC boraca, kojem samo nedostaje neki kontinuitet pobjeda, ali i nastupa u konstantno jednoj diviziji, budući da cijelo vrijeme luta između lake i perolake. Želimo mu sreću u pokušaju dolaska do rekorda te da nas još dugo oduševljava svojim nastupima.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI