Charles Oliveira boriti će se protiv Davida Teymura u Brazilu

UFCIZDVOJENA VIJEST 09.01.2019 18:58h Autor:

Oliveira vs. Teymur

Drugi ovogodišnji UFC event dobio je vrlo zanimljivu borbu na svoj glavni program. Manifestacija koja se 2. veljače održava u Brazilu donosi sjajnu borbu lake kategorije između Charlesa Oliveira i Davida Teymura.

Charles Oliveira (25-8, 13-8 UFC) ovom će borbom nastaviti seriju vrlo čestih nastupa, odnosno isti će mu biti peti u samo 14 mjeseci. Isto tako, unatoč svojim željama za povratkom u perolaku kategoriju, ostati će dio lake kategorije u koju se vratio na proljeće 2017. godine te je do sada slavio u četiri od pet borbi.

29-godišnji David Teymur (8-1, 5-0) njegov je protivnik, a u pitanju je trenutno najveći potencijal u UFC-u koji dolazi iz Švedske. Ovaj član Allstarsa do sada je slavio u svih pet UFC borbi i to protiv vrlo dobrih boraca, kao što su Lando Vannata i Drakkar Klose. Zanimljivo, u UFC je pristigao putem 22. sezone Ultimate Fightera, u kojoj se baš nije proslavio, no na kraju je ipak dobio ugovor. Njega za sada i više nego dobro odrađuje. Dana White je nedavno izjavio kako za njega imaju velike planove, ali čini se da u ostvarivanje njih namjeravaju krenuti ukoliko prođe i ovaj težak ispit.

Oliveira je trenutno u nizu od tri pobjede, sve tri je ostvario prisiljavanjem na predaju, čime je prvo postavio, a onda još i popravio jedan od najrespektabilnijih UFC rekorda. Oliveira je naime 12 pobjeda ostvario prisiljavanjem na predaju, po čemu je uvjerljivo najbolji majstor “submissiona” u povijesti promocije. Osim toga, s 13 osiguranih bonusa vrlo je blizu potencijalnog rušenja i tog rekorda. Iako mu je 29 godina, već iza sebe ima gomilu iskustva, ali dobiva se dojam kao da je ono najbolje tek ispred njega. Eventualna pobjeda protiv Teymura mogla bi ga smjestiti u Top 15 poredak, gdje je u perolakoj kategoriji bio stalni član, no nekoliko padova na vaganju je dovelo do toga da ga je promocija uputila u laku kategoriju. U njoj za sada njegovi nastupi niti malo ne zaostaju, čemu svjedoči činjenica da je sve četiri pobjede dodatno ukrasio bonusom.

Event na kojem će se ova borba održati predvodi duel bantam kategorije između Raphaela Assuncaoa i Marlona Moraesa, a gotovo je sigurno kako ova borba odlazi na glavni program manifestacije u Fortalezi.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI