Chael Sonnen uputio poruku Conditu: Ljutim se na tebe!

UFCIZDVOJENA VIJEST 01.09.2016 20:52h Autor:

Chael Sonnen

Chael Sonnen odlučio se obratiti Carlosu Conditu nakon njegove borbe protiv Demiana Maie te nakon Conditove izjave kako više nije siguran pripada li u ovaj sport. Sonnen mu je rekao kako je prije svega ljut na njega.

Sonnen je objasnio kako je napisao jedan tekst koji planira objaviti na Facebook, ali još to nije odradio, no zato je iskoristio priliku da na radiju javno poruči Carlosu Conditu ono što misli, povodom njegove borbe protiv Demiana Maie i izjava kakve je Condit davao nakon što je sve završilo.

“Ljut sam na Carlosa! Ljut sam na Carlosa zato što je Carlos ljut na Carlosa! Carlos Condit je odradio borbu i nakon toga je izjavio kako ne zna da li još uvijek pripada ovdje. Ja s tim imam problem. Taj momak je fantastičan! Postoje najveći borci, postoje prvaci, a onda postoji grupa boraca koji su jedan viši nivo od svih ostalih. To su fantastični borci rijetko viđenog talenta i Carlos Condit pripada u tu grupu. I onda on priča kako nije siguran da li mu je više mjesto ovdje. Pa, oprosti Carlos, ali ti možda nisi imao priliku pratiti svoju cijelu karijeru kao mi ostali. Dva puta svjetski prvak, WEC i UFC. Imaš pobjedu nad Nickom Diazom, borio si se 25 minuta protiv Georgesa St-Pierrea, odlična borba protiv Johnya Hendricksa je isto bila tu.

Nekad ne izgubiš borbu nego ti samo istječe vrijeme, kao što je bilo u toj borbi. Izgubio je vrlo upitnu odluku protiv Robbie Lawlera za naslov prvaka, to je bilo nevjerojatno kontroverzno, a borba je bila fantastična. Sad se borio protiv Maie i činjenica je kako postoji poziciji u kojoj se ne želiš naći protiv Demiana Maie. Nažalost po Carlosa, Maia je ovog puta pronašao tu poziciju. Ne valja završiti ispod njega rano u borbi, budući da si još uvijek suh. Carlos je jednostavno izgubio poziciju i to je to. I sad se vratimo na popis svih boraca s kojima se Condit borio. Pa to je vjerojatno najteži popis borbi koje je itko ikad imao u promociju, uz onaj Keitha Jardinea. Sve samo bivši ili trenutni prvaci i borbe na teških pet rundi. Takav borac je Carlos Condit! I onda se otišao boriti protiv Demiana Maie, koji je borac koji je nevjerojatno blizu borbi za naslov i borac kojem izbjegavaju dati tu priliku. Carlos, ti si pravi čovjek, uvijek si bio pravi čovjek. Negdje u svom ormaru imaš dva naslova svjetskog prvaka. I kako onda možeš reći da tu ne pripadaš?”

Chael je ovim putem uistinu olakšao dušu i pustio van sebe sve što misli o ovoj cijeloj situaciji. I teško je ne složiti se sa svime što je Sonnen ovim putem izrekao. Carlos Condit je fantastičan borac i ratnik, to je činjenica. Isto tako, svaka karijera ima svojih teških trenutaka. Mi se iskreno nadamo kako će Condit još jednom pronaći ono što je potrebno da bi i dalje pružao borbe na kakve smo od njega navikli.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI