Chael Sonnen: Ukoliko otkaže borbu, Aldo bi mogao ostati bez tri i pol milijuna dolara

UFCIZDVOJENA VIJEST 26.06.2015 16:15h Autor:

Jose Aldo

Jose Aldo će, unatoč ozljedi, nastupiti protiv Conora McGregora, a Chael Sonnen misli kako zna odgovor zašto je to tako. Naime, iznio je podatke prema kojima bi Aldo, ukoliko se borba ne održi, mogao ostati bez planirane zarade od tri i pol milijuna dolara.

Sonnen je to objasnio nekim pravilima UFC evenata, koja su mu dobro poznata, posebno ih razloga jer je i on predvodio jedan od najbolje prodanih evenata posljednjih godina, kad se borio protiv Jona Jonesa za UFC-ov pojas. Dva puta prije toga je predvodio PPV event borbama protiv Andersona Silve. 

"Aldo ima pravo na dio prodanog PPV, sve dok utržak prelazi neke unaprijed određene pragove. Loša vijest za Alda je da on nikad do sad nije prošao taj prag, odnosno nikad nije dobio dio tog financijskog kolača. Ovaj event će donijeti milijun prodanih PPV-a, što bi Aldu donijelo zaradu od tri i pol milijuna dolara. Dakle, boljelo ga ili ne, mislite li da će izaći u kavez?", izjavio je Chael.

Misli kako je onaj tko je izašao s tom vijesti, a neke kažu da je to bio netko iz tima, dok druge govore tehničar iz bolnice, možda napravio veliku štetu samom Aldu, ali i cijelom timu.

"Kad ovako nešto izađe u javnost, više nije problem u tome hoće li Aldo stisnuti zube i pregurati to. Više je stvar toga hoće li sad komisija više pripaziti na to i reći kako ne može nastupati. Kako god bilo, netko tko je izašao s tom informacijom je možda Alda koštao tri i pol milijuna dolara", završio je Chael.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI