Chad Mendes žestoko napadnut zbog fotografija iz lova (FOTO)

UFCIZDVOJENA VIJEST 07.09.2017 21:41h Autor:

Chad Mendes

Bivši UFC-ov trostruki izazivač prvaka perolake kategorije, Chad Mendes, pasionirani je lovac. Često se svojim pustolovinama hvali na Instagramu, no neke posljednje objave su dovele do žestokih rasprava među posjetiteljima njegovog profila.

Mendes trenutno odrađuje dvogodišnju suspenziju te će se borbama moći vratiti tek u lipnju iduće godine. To vrijeme koristi za bavljenje svojim hobijem, koji je u međuvremenu podigao na jednu višu razinu. U pitanju je lov. Chad je pasionirani lovac koji od mesa jede samo ono što sam ulovi, a osim toga je organizator lovačkih tura te mu je to jedan od izvora zarade.

Do sada je rijetko kada imao problema sa svojim objavama, uz tek poneki komentar pokojeg aktivista za prava životinja, no posljednje objave, na kojima se nalaze mrtve životinje, dovele su do žestokih rasprava ispod fotografija. Naravno, s jedne strane su oni koji su protiv lova, zajedno s onima koji smatraju kako nije u redu objavljivati fotografije mrtvih životinja, dok su s druge oni koji podržavaju Chada. Posebnu je buru izazvala fotografija Chada pokraj ubijenog jelena (?) uz komentar:

“Hvala ti stari ratniče. Svi tvoji ožiljci mi govore da si bio pravi borac. Zahvalan sam ti što ćeš nahraniti mene, moje prijatelje i moju obitelj svojim sjajnim proteinom. Uspio sam se približiti na 45 jardi i poslati savršenu strijelu te gledati kako nestaje u sekundi. Znam kako će biti onih koji ne shvaćaju zašto ja ovo radim, no ovo je zapravo moj dućan. Ovo je moja hrana i ja sam ponosan što sam lovac.”

Takvo objašnjenje nije pomoglo i mora se priznati kako je Chad ovim svojim objavama dobio veliki broj onih koji ne podržavaju ono čime se bavi te možemo biti sigurni kako ti neće biti njegovi fanovi kada se u lipnju iduće godine vrati u kavez. U međuvremenu, Chad će se nastaviti baviti lovom te na taj način osiguravati svojoj obitelji meso na stolu. O tome koliko je to moralno, jednostavno nema smisla razglabati, svatko ima pravo na svoj stav. Kao što je Chad ispod jedne objave sam naveo:

“Ovo je moj izbor kako ću prehranjivati svoju obitelj. Znam da nikada neću moći dobiti bitku s onim zatvorenih pogleda, no ja sam sretan što sam među onima koji imaju pravu na izbor. I ovo je moj!”

Thank you old warrior. All your scars, cuts and punctures tell me u were a fighter. I’m so grateful to be able to feed me, all my friends and family with the amazing, lean protein u will provide us. I was able to sneak into 45 yards and send a perfectly placed arrow, watching him expire within seconds. I know there will be some of u that still don’t understand why I hunt. This is my grocery store. This is my food and I’m proud to be a hunter. Thank u Kade, Bladen,Cody and John for showing me around and helping on this trip! U guys r awesome! Now off to Canada to meet up with @thefever_ca for some archery deer hunting! #elk #bigbull #thankful #honored #meat #food #kuiu #hoyt #mtnops #alwayslethal #lethalproducts #traeger #finzandfeatherz #vortexoptics

Objavu dijeli Chadmendes (@chadmendes)

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI