Chad Mendes je bio pozitivan na izlučivač hormona rasta

UFCIZDVOJENA VIJEST 24.06.2016 16:13h Autor:

Chad Mendes

Procurili su detalji oko zabranjene supstance za čije je korištenje antidopinška agencija USADA osumnjičila bivšeg izazivača u perolakoj kategoriji, Chada Mendesa.

Mendes je 10. lipnja osumnjičen zbog potencijalnog kršenja antidopinških propisa te je ubrzo nakon i priznao krivnju, međutim, o kojoj se supstanciji radi ostala je nepoznanica. Barem do sada jer MMA i bodybuilding novinar i stručnjak Larry Pepe ima neke informacije.

Čini se da je Mendes bio pozitivan na određeni peptid, izlučivač hormona rasta koji sam po sebi i nije previše koristan u smislu davanja neke prednosti pri sportskom natjecanju, tvrdi Pepe.

“Izvori mi kažu da je Chad Mendes bio pozitivan na GHRP-6 i da ga je uzimao u obliku kreme, nije ga ubrizgavao. Kad GHRP-6 uzimate samog on djeluje više kao sredstvo protiv starenja. Ako se ne kombinira s drugim supstancama nema praktički nikakvu korist za sportaše. Međutim, kažu mi da je pozitivan samo na tu supstancu i nisu pronašli ništa drugo. Konzumiran zasebno, GHRP-6 nema veliku vrijednost za sportaša koji traži poboljšanje sposobnosti ili snage tako da je pomalo nejasno zašto ga je Mendes konzumirao samog osim ako mu nisu dali loš savjet ili je bio nesmotren”, napisao je Pepe u seriji Twitter poruka.

Mendesova karijera je definitivno vidjela bolje dane. Osim doping testa istaknuti član Team Alpha Malea trenutno je na dva uzastopna poraza. Posljednji stiže od Frankieja Edgara koji ga je nokautirao na TUF 22 Finale priredbi u prosicu.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI