Cesar Gracie: Diazu neću dati da se povuće

UFC 27.03.2012 07:42h Autor:

Nick Diaz

Trener i menadžer Nicka Diaza, Cesar Gracie, često je dolazio u svađe sa svojim pulenom. Sjetimo se samo situacije uoči dvoboja s Georgesom St. Pierreom na UFC-u 137 kada je osudio nedolazak Diaza na press konferenciju. Javno ga se “odrekao” preko medija, no ubrzo se dvojac pomirio i nastavio suradnju kao da se ništa nije dogodilo.

Nekoliko mjeseci kasnije Diaz je opet napravio spačku; ovaj put se našao u problemima jer je uoči meča protiv Carlosa Condita konzumirao travu. Iako je zbog toga naišao na kritiku svog trenera, Gracie smatra da je nezasluženo poražen u tom dvoboju…

“Znao je da ga ‘suci’ u Nevadi ne vole previše. Uvijek je za njih bio odmetnik. Ne zna što treba napraviti da bi pobijedio u meču koji se održava u Nevadi. Misli da je naljutio suce, a ja bih se mogao složiti s tim. Ne postoji nikakav mehanizam da se njihove odluke stave pred neki viši sud i da bi se vidjelo jesu li oni uopće sposobni suditi u nekom dvoboju”, objašnjava poznati trener.

Bilo je govora o povlačenju donedavnog Strikeforceovog prvaka, no kako sada stvari stoje, izjava koja je došla od samog Diaza dana je u afektu, kada je glava još uvijek bila vruća.

“Dosta mu je politike, ovog skandala s marihuane, sudaca. Sve je to pomalo čudno, no budimo realni: neću mu dopustiti da ode u mirovinu. Jednostavno ne vidim da je to moguće u ovom trenutku. Previše je dobar i previše je važan za ovaj sport. Ako budem ja odlučivao, nema šanse da će se umiroviti.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI