Cerrone: Planovi za 2015.? Nastaviti mlatiti ljude i zarađivati lovu

UFCIZDVOJENA VIJEST 01.01.2015 17:01h Autor:

Donald Cerrone

Jedan od najzanimljivijih persona unutar UFC rostera sigurno je Donald Cerrone. Borac koji ne priča previše, ne voli komentirati svoje protivnike te rijetko kada pokazuje i najmanje znake nervoze. Ukratko je iznio svoje planove za 2015., koji se ne razlikuju previše od prošle godine. On se jednostavno želi boriti.

Nakon što je u prethodne dvije godine nastupio po četiri puta, Donald Cerrone nastavlja svojim tempom. Prvi event godine, Kauboj se nalazi na njegovom programu, a on protiv takvog scenarija apsolutno nema ništa protiv. Nekima možda zvuči neozbiljno njegova želja za češćim borbama, no vjerujte, on je u potpunosti ozbiljan.

"Stavite me na program svaki mjesec po jednom i idemo. Ne zanima me PPV i dodatna zarada od njega. Stavite me na bilo koji program i idemo, ja se samo želim boriti", rekao je Cerrone za UFC.com. UFC mu, na njegovu žalost, nije ispunio želju da nastupi šest puta u 2014., no evo ga već na prvom eventu ove godine, a za prošlu se uistinu nema što buniti. Četiri nastupa, četiri pobjede, tri pobjede prekidom i tri zarađena bonusa.

Nakon četiri nastupa 2013. te isto toliko 2014. godine, uz kombinirani skor 6-2 (pet pobjeda u nizu), Kauboj nema drugačije planove niti za 2015. Rekao je: "Želim nastaviti gdje sam stao. Želim nastaviti dolaziti, boriti se i jednostavno mlatiti ljude i čistiti ih pred sobom te zarađivati lovu. Dobio sam neke teške borbe, pobijedio zeznute borce, no to je moj posao. Ovdje sam da se borim i da fanovima priuštim ono što su došli vidjeti."

Flegma kao i uvijek. Iskren, opušten i unatoč tome uvijek zanimljiv i gotovo svima drag. Kako i ne bi bio, gledajući o kakvoj je personi riječ. Dovoljno govori primjer posljednjih priprema za subotnji nastup na UFC 182. Dok drugi borci traže relaksaciju i odrađuju posljednje treninge, Cerrone traži adrenalinske avanture. No, borba protiv Mylesa Jurya je blizu, a o svom protivniku kaže:

"Myles Jury je dobar borac i opasan protivnik, koji sve elemente ovog sporta odrađuje jako dobro. No, loše po njega je što ništa ne odrađuje izvrsno, a za pobijediti velike borce, moraš biti izvrstan. A ja vjerujem da sam ja upravo takav!"

Zanimljivo je zvučao i podatak koliko je Cerrone potrošio na pripreme za ovu borbu. Iz tog se vidi da je, unatoč svom flegmatičnom stavu i ponašanju kao da ga ne zanima tko je protivnik i što može ponuditi, ipak ozbiljno shvatio ovu borbu.

"Na priprema sam potrošio 20.000 dolara. To je novac kojim sam morao platiti sve momke koje sam doveo, njihov prijevoz, smještaj, hranu i usluge. No, 20.000 dolara je ponekad potrebno uložiti da bi zaradio pet puta više, zar ne?" , na kraju je zaključio Cerrone, borac kojeg je nešto ne simpatizirati, pa čak i kad se bori protiv vama najdražih boraca.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI