Cerrone je sam tražio nastup u Poljskoj: Dana White i Sean Shelby nisu mogli vjerovati!

UFCIZDVOJENA VIJEST 08.09.2017 20:18h Autor:

Donald Cerrone

Donald Cerrone je potvrđen kao sudionik glavne borbe poljskog Fight Nighta, a sada saznajemo kako je nastup u Gdansku bio njegova želja i to neovisno o tome tko mu je protivnik. Čak je rekao da je pristao na borbu protiv Tilla, iako nije znao niti tko je on.

Cijela situacija oko eventa u Gdansku je samo još jedan dokaz kakav je poseban lik taj Donald “Cowboy” Cerrone. U pitanju je čovjek kojeg jednostavno svaki pravi MMA fan mora imati među svojim najdražim borcima, čovjek koji ovo radi zato što voli i čovjek kod kojeg nema nikakvog forsiranja nečega što nije. Cerrone je iskren, jednostavan, opušten, prepun poštovanja prema borcima i fanovima te čovjek koji nikada ne razočara. Ovog je vikenda u Edmontonu kao pratnja nekim borcima iz svog tima, pa su mediji iskoristili priliku da saznaju kako je došlo do njegovog nastupa 21. listopada u Gdansku.

“Pokušavali smo naći svoje mjesto na programu u Vegasu, 7. listopada, no nismo uspijevali. Sean Shelby i Dana White su mi na kraju rekli kako je sve puno i da nikako to ne može riješiti, a onda sam ja pitao što je s Poljskom. Oni su bili iznenađeni i pitali su me mislim li uistinu boriti se u Poljskoj. Također su napomenuli i kako je u pitanju Fight Pass event, a ja sam rekao da me jednostavno boli briga. Još uvijek su bili šokirali ali su rekli da može i sve je ispalo super. Nakon toga je krenula potraga za protivnikom, koja nikako nije bila laka, posebno zbog toga što je ostalo tako malo vremena. Uzbuđen sam i sretan sam što se idem boriti u Poljsku.”

Za protivnika je dobio Darrena Tilla. 24-godišnji Britanac je rado prihvatio borbu, iako je prošlog vikenda odradio tešku borbu u kojoj je savladao Bojana Veličkovića. Cerrone je upitan o tome što misli o njemu, tj. kakav ima dojam i što je uopće rekao kada je saznao tko mu je protivnik. A u pitanju je borac koji je nakon pobjede u subotu rekao da vjeruje kako je najbolji udarač u diviziji.

“Nikada ga nisam gledao. Ja zapravo ne gledam niti svoje borbe, no meni je svaki protivnik kojeg UFC odabere dobar. Rekao sam da se tamo želim boriti prije nego sam imao protivnika, to je posao UFC-a da mi ga nađe. I tu ne želim reći ništa loše o momku, ja jednostavno ne gledam druge borbe i nikada nisam rekao ne na bilo kojeg protivnika. Saznati ćemo koliko je dobar, ja se nadam da je uistinu toliko dobar koliko sam za sebe govori, tako će i meni biti zabavnije. Obojica se volimo boriti, što drugo očekivati?”

Podosta je drugačiji protivnik u usporedbi s posljednjim nastupom, ako ćemo gledati na veličinu imena i značaj u MMA-u. Ipak je prošlu borbu odradio protiv bivšeg prvaka, Robbiea Lawlera. U njoj nije bio daleko od pobjede, no ipak je došao do drugog poraza u nizu. Nakon toga slijedi borac za kojeg malo ljudi zna.

“Protiv Robbiea sam znao protiv koga se borim, ovo je tip koji je opasan i koji tek dolazi. Tko zna, možda je u pitanju i bolji borac od Lawlera. I ja sam jednom bio nedokazani momak, bio sam u njegovim cipelama. Možda je on iduća velika stvar, to nikako ne možemo znati. Ono što znamo, on je momak bez poraza, siguran sam i da je nabrijan, ali vidjet ćemo kako će se nositi s pritiskom glavne borbe i s borbom na pet rundi.”

Još se kratko vratio na borbu protiv Lawlera, koju je odradio prije pet tjedana na UFC 214 eventu u Californiji.

“Borba protiv Robbiea je bila jedna od najzabavnijih u mojoj karijeri. Nisam previše tužan zbog poraza, iako je gadan osjećaj znati da si izgubio dvije u nizu. Mislim da s tom borbom ipak nisam izgubio previše na svojoj vrijednosti i tome koliko me cijene. Svakako je bilo zabavno.”

Cerrone je do sada odradio 41 profesionalnu MMA borbu, a samo je jedna bila izvan SAD-a i Kanade, prije deset godina u Japanu. No, sam je izjavio kako se tijekom kickboxing karijere podosta borio u Europi te mu je drago da se vraća na “stari kontitent”. A vjerojatno je drago i svim europskim MMA fanovima, koji će Kauboja dočekati raširenih ruku.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI