Cerrone iskreno i otvoreno: Posrećio mi se udarac

UFC 24.05.2015 13:33h Autor:

Donald Cerrone se na pressici pojavio sa svojim omiljenim napitkom, a iskreno je izjavio kako misli da mu se udarac, kojim je slomio vilicu svom protivniku, jednostavno posrećio.

Borba Donalda Cerrone i Johna Makdessia završila je krajem druge runde, nakon što je "Kauboj" plasirao lijevi high kick", a Makdessi signalizirao kako nije u stanju nastaviti. Nakon toga je objasnio da mu je pukla vilica, a Cerrone je bio upitan o tom udarcu, koji je odlučio jednu izuzetno neizvjesnu borbu:

"To je bio udarac koji mi se posrećio", iskreno je rekao pobjednik te borbe, koji je o Johnu Makdessiu imao samo lijepe riječi, i prije i nakon što su odradili susret u kavezu. Objasnio je kako je došlo do toga te zašto se od njega rijetko kada mogu čuti agresivne izjave:

"Ja ne želim biti arogantan i nekoga napadati. Mi smo svi tu s jednim razlogom, da se borimo i tako zaradimo za život. A on je mentalno snažan borac, čim je prihvatio borbu protiv "Kauboja' s tako kratkim rokom za pripreme. On je odličan momak, pun samopouzdanja. Bacio me u teške muke i nadam se da će se brzo oporaviti i biti nazad u kavezu."

Borba je cijela protekla u stand upu, iako je bilo jasno da Cerrone ima puno jači parter od Makdessia. Kako to da nije forsirao rušenje objasnio je sam, u svom specifičnom stilu: Želio sam ga srušiti, no svaki put kad bih krenuo na to, u glavi sam pomislio kako ne želim ispasti "pičkica" ukoliko budem išao na to, a protivnik želi nastaviti u stand upu. Tako da sam odlučio pustiti da kauboj bude kauboj."

A kad bi se mogao vratiti Cerrone, koji je došao do osme pobjede u nizu, čime si je osigurao borbu za UFC-ov pojas. Te pobjede je ostvario u 18 mjeseci razmaka, a posljednji koji ga je savladao upravo je prvak, Rafael Dos Anjos, dakle dvostruka je motivaciju za njegovu iduću borbu.

"Želim povratak početkom jeseni. Vrijeme je da se borim za titulu, no moram priznati kako čekam borbu u Denveru, u Coloradu. To je ono što želim i čekam. Dos Anjos je ozlijeđen, tako da do tad vidim puno zabavnih nedjelja s mojim prijateljima, a nakon toga kreću pripreme za osvajanje pojasa", najavio je Cerrone, koji vjerojatno planira kvalitetno iskoristiti ljeto.

Cerrone se na pozornici pojavio uz nekoliko boca piva, svog omiljenog napitka, a jednog će čak ustupio i Chrisu Weidmanu koji je rekao da ipak ne pije. Nakon toga je bio upitan kakav je bio osjećaj nastupiti na jednom od jačih programa posljednjih godina.

"Bio je sjajan event, no u jednom trenutku nije bilo baš ugodno, budući da su momci iz moje svlačionice izgubili nekoliko borbi za redom. No, onda su moji timski kolege Dodson i Arlovski došli do pobjeda, to me napunilo dodatnim samopouzdanjem, tako da smo na kraju osigurali tri pobjede za naš tim", dodao je.

Prije borbe postojale su neke insinuacije o njegovom umirovljenju. Naravno, to su ipak bile samo emocije, odnosno situacija koja se ponavlja, kako Cerrone kaže, prije svake borbe:

"Pred kraj svakog kampa Gregu kažem kako mi je ovo zadnja borba, a on mi kaže kad je tako trebam dati sve od sebe. Onda kad završi borba, poželim se odmah vratiti. Tako je to, borit ću se sve dok mi stručna osoba ne kaže kako više nisam fizički u stanju nastupati na najvišem nivou."

I mi se nadamo, s Kaubojem uistinu nikad nije dosadno.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI