Čelnik ONE-a: “McGregor nema vrijednosti potrebne da bi bio zvijezda na azijskom tržištu!”

UFCIZDVOJENA VIJEST 06.12.2018 17:08h Autor:

Conor McGregor

Ako ste pomislili da bi Conor McGregor bio šlag na tortu ONE-ovih akvizicija, onda ste se gadno prevarili. Ne, “Notorious” ne bi dobro prošao na azijskom tržištu  – tvrdi direktor ONE Championshipa Chatri Sityodtong i zato za njega nikada ne bi bili niti zainteresirani.

Nakon što su doveli Demetirousa Johnsona, Eddieja Alvareza, Mieshu Tate, Yoshihira Akiyamu i Sagea Northcutta, određeni broj fanova se zasigurno pitao – jesu li zainteresirani i za irsku senzaciju Conora McGregora?

U razgovoru za MMAFighting, Sityodtong je odgovorio kako za tako nešto nema potrebe jer bi bilo kontraproduktivno.

“Ne vjerujem da bi on dobro prošao u Aziji. Neke od stvari koje je napravio, koje su već u prošlosti, mnoge kompanije ovdje u Aziji ne bi dobro prihvatile. Shvatile bi te probleme ozbiljno. To su bili ozbiljni problemi s njim!”, jasan je čelnik azijskog diva.

Tu naravno misli na sada već nebrojene incidente koji se vuku iza najveće svjetske MMA zvijezde u ovom trenutku.

“Sa svakom kompanijom možete napraviti sličnu usporedbu, ali uvijek će biti tvrtke koje svoj proizvod nude za X ili Y čovjeka ili neki pak treći tip. Tu su i oni koji popunjavaju sasvim neko drugo tržište. Sada na MMA tržištu možete vidjeti kompanije poput UFC-a, ONE-a ili Bellatora, i zato sportaš može izabrati koju kompaniju želi, gdje će ga najbolje prezentirati i gdje će se najviše osjećati kao kod kuće. Ali i gdje će najviše cijeniti neke osnovne ljudske vrijednosti”, dodaje promotor.

Upravo u posljednjoj rečenici leži odgovor zašto McGregor ne bi prošao na azijskom tržištu. Tamo su osnovne vrijednosti koje se cijene kod borca čast, hrabrost, poštovanje protivnika…odluke koje podsjećaju na one drevnih samuraja. S druge strane UFC se pretvorio u malo ozbiljniju verziju WWE-ja.

S borcima poput Johnsona već u njihovom rosteru, Sityodtong smatra da bi bila prevelika razlika između ponašanja jednog McGregora i ponašanja “Mighty Mousea”, “koji nikada ne bi vrijeđao ljude na takav način kao Irac”.

Na kraju ovog segmenta razgovora čelnik ONE-a je naglasio da je Demetrious Johnson čovjek kojeg krasi moral i da će se ta kvaliteta sada puno više cijeniti nego kada je bio u UFC-u, a onda će i on biti sretniji.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI