Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Čelnik kalifornijske komisije objasnio zašto se Jones izvukao bez kazne | Fight Site

Čelnik kalifornijske komisije objasnio zašto se Jones izvukao bez kazne

UFCIZDVOJENA VIJEST 26.01.2019 20:12h Autor:

Jon Jones

UFC-ov prvak poluteške kategorije Jon Jones nije dobo nikakvu kaznu od atletske komisije Kalifornije zbog svog najnovijeg pada na doping testu.

Jonesov test kojeg je uoči UFC-a 232 provela dobrovoljna agencija VADA ponovno je pokazao tragove metabolita steroida turinabola. Podsjećamo, Jones je na istu supstancu bio pozitivan i početkom prosinca zbog čega je kompletni UFC 232 preseljen iz Nevade u Kaliforniju.

Čelnik kalifornijske komisije Andy Foster objasnio je u intervjuu za Fightful zašto Jones nije suspendiran za svoj pozitivni VADA test.

“Znanstvenici su rekli da nema dokaza o ponovnom korištenju (supstance) kada gledamo testiranje od kolovoza do sada”, rekao je Foster.  “Neosporivo je da nije bilo ponovnog korištenja i ne postoji način da se dokaže ponovno korištenje između srpnja i kolovoza 2018. Stoga Jon Jones, kao i bilo koji sportaš, ima pravo na pretpostavku da je nevin. To se ne mijenja na osnovi toga tko ste, on je odslužio svoju suspenziju… Više znanstvenika je reklo, uključujući stručnjaka znanstvenika kojeg sam koristio kada smo Jonesa uhvatili za metabolit u 2017., da nema dokaza o ponovnom korištenju.”

Kalifornija smatra da su mali tragovi nedozvoljene supstance ostaci koje problematični borac vuče još od svog pada na testu iz 2017. zbog čega su, za razliku od Nevade, i sankcionirali njegov nedavni nastup protiv Alexandera Gustafssona.

Jones bi se u Octagonu ponovno trebao naći u ožujku kada na UFC-u 235 treba braniti naslov protiv Anthonyja Smitha iako ga prvo čeka saslušanje pred komisijom u Nevadi koja mu tek treba odobriti licencu za taj nastup.

Oglasio se Gustafsson: “Jon ima dozvolu za kršenje pravila!”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI