Cejudo spreman za Dillashawa: “Uzet ću mu dušu, a onda i pojas u bantamu”

UFCIZDVOJENA VIJEST 14.01.2019 19:49h Autor:

Henry Cejudo

Henry Cejudo ima vrlo zanimljive ambicije. U subotu namjerava savladati TJ Dillashawa te time obraniti titulu prvaka muha kategorije, a onda se protiv istog borca namjerava boriti u kategoriji gdje on drži pojas.

Cejudo je najavio borbu putem videa snimljenog za službeni Youtube kanal UFC-a.

“Prozvao sam prvaka za svoju prvu obranu jer Henry Cejudo je takav tip. Henry Cejudo je sportaš koji će sam sebe motivirati i koji će uvijek gurati svoje tijelo i um prema najvećim izazovima. Na meni je da pokažem kako mogu ne mogu samo pobijediti najboljeg pound4pound borca u povijesti, nego i najboljeg borca bantam kategorije u povijesti”, rekao je Cejudo o sebi, jednim dijelom u trećem licu, prisjetivši se pobjede nad Demetriousom Johnsonom. Tu pobjedu, kojom je detronitirao velikog prvaka, mnogi mu i dan danas osporavaju i ne priznaju.

Onda se obratio Dillashawu. Zamjera mu što se ne bore u bantam kategoriji, odnosno što je UFC ipak prihvatio želju prvaka bantam kategorije da se spusti i napadne Cejuda.

“TJ, prvaci ne idu dolje po drugi pojas, prvaci idu gore. Ali, ti si sada došao na moj teritorij i to ćeš osjetiti. Naplatit ću ti svaki ekstra kilogram koji ćeš imati. Vidim ovu borbu kao onu u kojoj ću mu priuštit prave batine. Ja nisam tu da bih se borio protiv njega nego da bih ga završio, poslao poruku i učinio ovu diviziju velikom”, iznio je Henry svoje ambicije, a onda je rekao nešto o Dillashawu, usput dodavši svoju najveću ambiciju:

“Njegova najveća snaga je hrabrost i samopouzdanje, no to će mu ovoga puta biti slabost. Nakon što mu oduzmem dušu, borit ćemo se još jednom. Borit ćemo se u bantam kategoriji i onda ću mu oduzeti taj pojas.”

Ovo je u svakom slučaju velika borba, budući da UFC tek treći put u povijesti uparuje dva aktualna prvaka, drugi put unutar par mjeseci. Hoće li i drugi put u povijesti dobiti dvostrukog prvaka, saznati ćemo u nedjeljnim jutarnjim satima.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI