Cejudo se predomislio, nema ništa protiv borbe za naslov u Las Vegasu

UFCIZDVOJENA VIJEST 22.11.2015 11:36h Autor:

Henry Cejudo

Iako je nedavno govorio kako se ne misli boriti u Las Vegasu, pa makar to bilo i za naslov, Henry Cejudo je sad ipak promijenio priču. Kaže kako bi se borio jer je uvjeren da će kazna Nicku Diazu, zbog koje je svoj bojkot najavio, biti umanjena.

Nakon pobjede nad Jussierom Formigom, Henry Cejudo je legitimno prvi izazivač u muha kategoriji, a realno i jedini oko kojeg se takva situacija i može spominjati. Zlatni Olimpijac iz 2008. je neporažen u MMA karijeri, pa tako i u UFC-u te je i njemu jasno kako je došlo njegovo vrijeme za napasti vrh.

"Mislim kako je Demetrious Johnson riješio gotovo sve Top 5 borce do sada i kako je red na meni. Ja sam olimpijski hrvač, odličan sam defenzivno i svojim skorom sam dokazao kako sam spreman za napad na titulu. To je na UFC-u i njihova je odluka. Ja ću se boriti protiv koga god mi daju, ali nadam se kako će to biti za titulu prvaka", rekao je Cejudo na press konferenciji nakon borbe.

Većina borbi za UFC titulu održava se u Las Vegasu, sjedištu organizacije, no također i sjedištu atletske komisije savezne države Nevada, koja je odredila dugotrajnu suspenziju Nicku Diazu. Cejudo je bio jedan od najglasnijih u protestima protiv toga te je najavio kako se ne namjerava boriti u Vegasu. No, kako se titula bliži, čini se da je sve blaži po tom pitanju.

"Vjerujem kako će suspenzija za Nicka Diaza uskoro biti poništena, pa čim se to odradi možemo razgovarati. Naravno, ja nisam sam svoj šef, moram sjesti sa svima iz UFC-a i donijeti odluku što i kako napraviti", rekao je Cejudo na tu temu, podosta ponizno, nakon svih onih napada proteklih mjeseci.

U svakom slučaju, Cejudo je napad na titulu apsolutno zaslužio i bit će zanimljivo vidjeti kako će izgledati protiv Demetriousa Johnsona. Ipak, u ovoj borbi se vidjelo dosta rupa u njegovom stilu. Unatoč fantastičnom hrvanju, čini se podosta spor za muha diviziju te je teško očekivati da će uspjeti tempo borbe protiv Johnsona dovesti gdje mu odgovara. Također, vidi se da mu skidanje kilograma teško pada te će nešto morati poraditi i na tom planu. No, do borbe, i nakon što se ugovori, ostalo je još dovoljna vremena da sa svojim timom poradi na tome.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI