Cejudo prijeti UFC-u: “Ako ukinu muha kategoriju – odlazim!”

UFCIZDVOJENA VIJEST 13.11.2018 15:12h Autor:

Henry Cejudo

“UFC se želi riješiti te divizije pa su me angažirali da se spustim i zatvorim ju tako što ću im oduzeti pojas. Ovo je za mene situacija u kojoj svakako dobivam. Plaćaju me ogromne novce da ubijem diviziju i uzmem svoj drugi pojas”, rekao je T.J. Dillashaw u razgovoru s Arielom Helwanijem.

No, to je bilo jasno svima čim je UFC odlučio zamijeniti najboljeg P4P borca današnjice s Benom Askrenom u prvoj velikoj MMA zamjeni boraca u povijesti koju su odradili s ONE Championshipom prije nekoliko dana.

Što će se dogoditi s borcima koji su dio kategorije do 57 kilograma? Prvak Cejudo nije presretan kako se stvari razvijaju i prema kuda idu…

U razgovoru s poznatim novinarom Arielom Helwanijem je potvrdio da bi u slučaju gašenja muha kategorije meč protiv Dillashawa mogao biti ujedno i njegov posljednji u elitnoj promociji. Vijest je donio reporter Greg Rosenstein dodavši kako bi u slučaju slavlja protiv Dillashawa htio ispregovarati novi ugovor s UFC-om i to bi promijenilo stvari.

No, Cejudo je vjerojatno svjestan da i u slučaju odlaska iz UFC-a ne bi dugo vremena bio bez posla. Za njega je interes već iskazao azijski div ONE Championship.

Upitan o Cejudu, glavni čovjek ONE-a Chatri Sityodtong je rekao da je zainteresiran  za sve kvalitetne borce iz muha kategorije. Pa tako i za Cejuda.

T.J. Dillashaw: UFC me angažirao da ubijem muha kategoriju

“Samo ću reći da jako volim Henryja Cejuda. Ako postaneš slobodan borac, Henry slobodno me nazovi”, poslao mu je direktnu poruku.

Uz to je i dodao:

“Ima još mnogo drugih kvalitetnih boraca u toj diviziji za koje sam itekako zainteresiran. ONE već sada ima najkvalitetniju kategoriju do 57 kilograma na svijetu. Garantiram vam da je naš roster već sada bolji od onog UFC-ovog. Ali definitivno želimo još neke borce, a neki su u ovom trenutku i dalje u UFC-u. To je naš san.”

“Ako je zaista istina da će UFC zatvoriti svoju muha kategoriju, tada bi definitivno popričali sa svom top borcima u toj diviziji”, zaključio je čelnik ONE-a.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI