Cejudo prelazi u bantam i debitira protiv Dustina Kimure

UFCIZDVOJENA VIJEST 21.10.2014 20:52h Autor:

Henry Cejudo

Henry Cejedo debitirati će u UFC-u 13. prosinca u Phoenixu te će tako probati iskoristiti drugu šansu, koju mu je UFC dao. Nastupit će u bantam kategoriji, a protivnik mu je Dustin Kimura.

Nakon što nije uspio debitirati u muha kategoriji, nakon što nije zadovoljio potrebnu kilažu, Henryu Cejudu, bivšem zlatnom olimpijcu u hrvanju, je poručeno da će dobiti drugu priliku, ali da mora otići u kategoriju više. Tako će Cejudo debitirati u UFC-u, na UFC on FOX 13 eventu, a protivnik, u kategoriji do 61 kilogram, bit će mu Dustin Kimura.

Kimura (11-2, 2-2 u UFC-u) je momak s Havaja, koji je u UFC došao kao vrlo talentiran borac, no do sad nije uspio to dokazat, ostvarivši samo dvije pobjede u četiri nastupa. Posljednji put je nastupio u travnju, kad je sudačkom odlukom poražen od Georgea Roopa. Kao što mu prezime da sugerirati, njegovo najjače oružje je borba u parteru.

Cejudo (6-0) je zlatni olimpijac iz Pekinga, a u UFC je došao pokušati nastupati u muha kategoriji, iako već prošla dva nastupa, u Legacy organizaciji, nije uspio zadovoljiti kilažu. Nakon još jednog neuspjeha, Dana White mu je ipak dao novu priliku i on će u 13. prosinca pokušati iskoristiti.

UFC on FOX 13 predvodi borba Stipe Miočića i Juniora Dos Santosa.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI