Cejudo najavio odlazak po pojas u trećoj kategoriji: “Ja sam najveći borac u povijesti sporta!”

UFCIZDVOJENA VIJEST 09.06.2019 15:01h Autor:

Henry Cejudo

Henry Cejudo postao je dvostruki UFC prvak pobjedom nad Marlonom Moraesom u glavnoj borbi UFC 238 priredbe. No, to nije nešto što njega zadovoljava. Najavio je kako velike stvari za njega tek slijede. Jedna od njih je osvajanje pojasa u trećoj različitoj kategoriji.

Odmah nakon što je borba protiv Marlona Moraesa završila, a Cejudo dobio dva pojasa preko svojih ramena, Joe Rogan mu se obratio kao dvostrukom prvaku. No, Cejudo se s tim nije složio, ponovno nije zaboravio spomenuti onaj uspjeh koji je ostvario 2008. godine i kojeg koristi svaku priliku za spomenuti.

“Ja nisam prvak-prvak, ja sam ‘trostruki P’. Olimpijski prvak, prvak muha kategorije i prvak bantam kategorije. Ja sam najveći borac u povijesti sporta i upravo sam ukrao naziv najboljeg ‘pound-for-pound” borca svijeta”, rekao je “The Messenger”, nakon čega je iznio svoje viđenje borbe u kojoj je do uspjeha došao. Prvu rundu uvjerljivo je izgubio, nije u njoj pokazao gotovo ništa, a onda je drugoj polovici druge runde počeo u potpunosti preuzimati kontrolu:

“Sve što sam napravio došlo je kao rezultat želje. Moraes je uložio puno energije, a kada uložiš toliko energije brzo ćeš izgorjeti. Bio sam strpljiv, čekao sam da se potroši. Držao sam se, bio sam aktivan i dočekao sam svoje vrijeme, a onda sam preuzeo kontrolu. Zato sam sad prvak svijeta u bantam kategoriji. Bio sam strpljiv i kad sam vidio da mu padaju ruke, znao sam da je to ono što sam čekao.”

Svoj “Octagon interview” završio je jednom vrlo zanimljivom prozivkom, zapravo obraćanjem vodstvu UFC-a i nekim borcima poimence.

“Ovim putem htio bih navesti svoju listu za odstrjel. No, prije toga želim novce, želim početi zarađivati teškaški novac. Prozvati ću borce osobno. Dominick Cruz, Cody Garbrandt, Urijah Faber. Također bih se obratio perolakoj kategoriji. S vremenom želim otići tamo i osigurati treći pojas”, rekao je Cejudo, koji ne gleda odmah prema perolakoj kategoriji, no s vremenom je to nešto što svakako misli pokušati.

Malo kasnije, kod svlačionice je odradio razgovor s Megan Olivi, gdje se malo detaljnije posvetio komentaru borbe. Priznao je kako mu je Moraes stvorio velike probleme i da u nekim trenucima nije bio siguran hoće će se sve odviti onako kako je isplanirao.

“Čestitam Marlonu Moraesu, opak je tip. Moje srce je ono što me je odvelo do pobjede u ovoj borbi. Imao sam ozljedu i nisam znao što se može dogoditi. Ozlijedio sam se na otvorenom treningu u četvrtak i morao sam taktiku prilagoditi tome. Izborio sam se kroz sve probleme i još jednom sam pokazao kako me ne smijete otpisati niti u jednom trenutku”, rekao je Henry i onda je još objasnio kako je došao kraj borbe:

“Marlon mi je pokazao trenutak kad sam trebao krenuti. Vidio sam da se potrošio, osjetio sam njegov umor i onda sam napravio nešto što me naučio Patricio Freire. Moraš zadržati hladno lice i kapitalizirati priliku kad ju vidiš. Marlon je dao sve što je imao i to je bilo to.”

Cejudo je ove godine upisao već dvije velike pobjede i do kraja godine će svakako imati priliku ostvariti još minimalno jednu. Dana White je izjavio kako želi vidjeti Cejuda kao prvaka koji brani pojas u dvije kategorije, a i on je sam rekao da se nada ostanku njegove primarne kategorije, muha kategorije. U kojoj će iduće braniti pojas ne možemo znati, vjerojatno će ovisiti o izboru mogućih izazivača u određenom trenutku.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI