Cejudo i Dillashaw uklonjeni s UFC 233 i prebačeni na prvi ESPN program

UFCIZDVOJENA VIJEST 06.12.2018 11:02h Autor:

Cejudo vs. Dillashaw

UFC je napravio neke vrlo bitno promjene oko dva eventa planira za siječanj. Naime, planirana glavna borba UFC 233 eventa, između Henrya Cejudo i TJ Dillashawa prebačena je na tjedan ranije planirani prvi Fight Night na ESPN-u, a uz njih tamo odlazi i borba Joanne Calderwood protiv Ariane Lipski.

UFC Fight Night 143 prvi je event kojeg će promocija odraditi na ESPN+ platformi, a održati će se 19. siječnja u Brooklynu, dvorani Barclays Center, koju ne pamtimo po najljepšim uspomenama iz ove godine. Ipak, u dvorani gdje je Conor McGregor napravio incident s autobusima, održati će se sjajan MMA program, što je ovom borbom samo dodatno potvrđeno.

Program tako dobiva glavnu borbu u obliku borbe za titulu, ujedno četvrte međusobne borbe dva prvaka u UFC povijesti. Cilj je zapravo vrlo jasan, UFC će pokušati dovesti što više gledatelja, da bi već prvi ESPN event postigao dobre brojke. To im je vrlo bitno radi stvaranja početne slike i dovođenja što većeg broja pretplatnika na ESPN+ streaming platformu, koja će emitirati zapravo najveći broj UFC borbi, otprilike između 80 i 90 posto njih, ako se u taj broj uračunaju uvodne borbe svih evenata.

Osim spomenute borbe, na isti je program prebačena borba Joanne Calderwood protiv bivše KSW zvijezde, Ariane Lipski. Što se tiče UFC 233, koji se održava tjedan kasnije, za pretpostaviti je kako je UFC napravio ovaj potez budući da imaju jednu drugu borbu za titulu u planu. Za očekivati je njeno skorašnje objavljivanje, a najčešće se spominju Daniel Cormier ili Tyron Woodley, kao glavni kandidati za predvođenje tog programa.

Popis za sada poznatih borbi prvog UFC eventa u 2019. godini izgleda uistinu sjajno.

Henry Cejudo vs. TJ Dillashaw
Paige VanZant vs. Rachael Ostovich
Belal Muhammad vs. Geoff Neal
Glover Teixeira vs. Ion Cuțelaba
Alonzo Menifield vs. Vinicius Castro
Randy Brown vs. Chance Rencountre
Joanne Calderwood vs. Ariane Lipski
Greg Hardy vs. Allen Crowder

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI