Cathal Pendred: Od pobjede u Meksiku tražio sam mjesto na ovom eventu, irska oluja dolazi!

UFCIZDVOJENA VIJEST 04.07.2015 11:04h Autor:

Cathal Pendred

Cathal Pendred je inače kolumnist portala "Irishmirror", a njegovi tekstovi su posebno zanimljivi u vrijeme priprema za UFC 189, na kojem nastupa on, no i još dva člana njegovog tima, Gunnar Nelson te naravno Conor McGregor.

Zapravo, Cathal se od početka nadao mjestu na ovom eventu, kao što je Conora pratio i na eventu u Bostonu. UFC je ipak imao druge planove, uparivši ga protiv Augusta Montana na UFC 188 u Meksiku, ali Irac zapravo niti jednog trenutka nije prestao razmišljao o Las Vegasu i mjestu na eventu godine.

"Otkad sam pobijedio u Meksiku nadao sam se pozivu za UFC 189, odnosno da će se dogoditi prilika da zbog neke ozljede upadnem na taj program. Ja i moj tim smo konstantno pratili agencije i gledali hoće li neki borac otpasti zbog ozljede, da bi smo mogli odmah reagirati ukoliko se tako što dogodi. Onda se dogodila ozljeda Johna Hathawaya, no nije bilo ikakve šanse da se borim protiv timskog kolege Gunnara Nelsona. Na kraju se, kroz dogovore, sve sjajno riješilo, Gunny se bori protiv Thatcha, a mene je zapao John Howard", prisjetio se cijele situacije, odnosno kako je došlo do borbe.

Dodao je nešto o Howardu:  "On je sjajan borac, pravi veteran i uvijek zanimljiv za gledati. No, on je u padu, a moje vrijeme tek dolazi. Mislim da se i njemu svidjela ideja ove borbe, jer će biti puno medijskog interesa oko nje."

Također i nešto o tome kako se osjeća, budući da nije prošlo dugo otkad je imao borbu u trajanju pune tri runde: "Nemam straha, prošla mi je borba više izgledala kao sparing i nisam se nimalo potrošio, nego sam ostao u jednako dobrom stanju kao onda. Neće biti nikakvih problema niti sa spremom niti s kondicijom i jedva čekam borbu."

Za kraj je ispričao kako je U Las Vegasu, gdje se SBG tim priprema, te je najavio event. Kao što smo mogli vidjeti i u Embedded serijalu, atmosfera je jako dobro, a dodatno je to potvrdio i Cathal, koji se nalazi na uvodnom programu UFC 189 eventa:

"Sad smo timski u Las Vegasu gdje treniramo i pripremamo se. Mogu reći da sve izgleda jako dobro, lokacija je sjajna, izdvojeni smo od svega, a zapravo nismo daleko. Opušten sam i ne razmišljam previše o protivniku. I inače sam borac koji se više voli fokusirati na sebe samog. Sve je mirno i relaksirajuće, ali to je zapravo zatišje pred oluju, a oluja dolazi. U najboljoj sam formi u životu, a mlad sam i uistinu moje vrijeme zapravo tek dolazi. Svi smo spremni, ja sam spreman za novu pobjedu, a Conor za najvažniji tjedan u svom životu. Dolazi irska oluja!"

Ovim mečem Pendred, sudionik 19. sezone Ultimate Fightera, ima priliku doći do skoro 5-0 u UFC-u. I to u manje od godinu dana. Debitirao je 19. srpnja prošle godine u Dublinu, a osim toga je nastupio u listopadu u Stockholmu, u siječnju u svom rodnom Bostonu te prošli mjesec u Meksiku.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI