Cat Zingano vs. Megan Anderson: UFC ugovara meč za novu izazivačicu perolake kategorije

UFCIZDVOJENA VIJEST 13.10.2018 14:02h Autor:

Cat Zingano vs. Megan Anderson

UFC je trenutno u planovima dogovaranja borbe ženske perolake kategorije između Cat Zingano i Megan Anderson, a istu namjeravaju staviti na program UFC 232 eventa, gdje bi se trebala održati i borba za titulu navedene kategorije, između Cris Cyborg i Amande Nunes.

O ugovaranje ove vrlo zanimljive i bitne borbe za cjelokupni ženski MMA je prvi progovorio Ariel Helwani. On je putem Twittera otkrio kako je iz više izvora došao do informacije da UFC pregovara s ove dvije borkinje oko međusobne borbe, koja bi se održala 29. prosinca na UFC 232 eventu. U pitanju je posljednji ovogodišnji event i predvodi ga borba Jona Jonesa protiv Alexandera Gustafssona, ali tu je i duel za titulu ženske perolake kategorije između Cris Cyborg i Amande Nunes. Upravo zbog toga bi plasiranje ove borbe na taj program imalo itekakav značaj.

UFC naime traži opciju moguće zamjene ukoliko se nešto dogodi s borbom između Cyborg i Nunes. Prema tome bi vjerojatno Zingano vjerojatno trebala biti zamjena, ukoliko bude trebalo uskočiti u tu borbu. U suprotnom slučaju, ova borba bi trebala biti za prvu izazivačicu perolake kategorije. Zingano će zapravo ovim putem odraditi svoj UFC debi do 66 kilograma, no već ranije je izjavila kako gleda prema toj diviziji. Ona je svoj posljednji nastup imala u srpnju, kada je savladala Marion Reneau, što joj je bila prva pobjeda nakon 2014. godine i niza od tri poraza. 36-godišnja Cat imala je iza sebe teško razdoblje, no čini se kako je napokon izašla iz njega.

Mjesec ranije je svoju posljednju borbu, ujedno i UFC debi, imala 28-godišnja Australka Megan Anderson. Borkinja koja je u UFC pristigla kao Invicta prvakinja je zapravo bila predstavljena kao najveća opasnost za Cris Cyborg. Prije svega je do tog stava dovela činjenica da je sa 180 centimetara visine čak 10 cm viša od Brazilke, a tome je pridodan i njen agresivno-ofenzivni način borbe. UFC je ipak nije upario sa Cyborg, nego je svoj UFC debi imala protiv borkinje koja je zapravo pravi otrov za njen stil. To je Holly Holm, koja ju je savladala na UFC 225 eventu. Sve se čini kako će se Holm ipak za stalno vratiti u bantam kategoriju, tako da je Anderson sada ponovno jednu borbu od napada na titulu i to upravo ovo koju bi za 29. prosinca trebala ugovoriti.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI