Cat Zingano protiv neporažene Top 10 Brazilke

UFCIZDVOJENA VIJEST 19.11.2017 00:25h Autor:

Cat Zingano

UFC je krenuo bookirati borbe za svoj 222. PPV event, a tamo će se napokon dogoditi veliki povratak Cat Zingano. Bivša izazivačica bantam kategorije u svoju novu misiju napada na titulu kreće s vrlo teškim ispitom. Ispred nje je neporažena Ketlen Vieira, koja je već eliminirala jednu bivšu izazivačicu.

Zapravo, može se pretpostaviti kako bi Ketlen Vieira pobjedom nad Zingano, u borbi koja se održava 3. ožujka, mogla postati iduća izazivačica. 26-godišnja Brazilka je slavila u svih svojih devet dosadašnjih profesionalnih borbi, od toga tri puta u UFC-u. Svakako joj je najvažnija pobjeda ona posljednja, s UFC 215 održanog u rujnu, kada je savladala Saru McMann, koja je već gotovo bila na poziciji za svoj drugi napad na titulu. Vieira ju je završila u drugoj rundi i sebe tako plasirala na osmo mjesto službene ljestvice.

Iako je posljednju pobjedu upisala još u rujnu 2014. godine, Cat Zingano je na šestom mjestu te iste ljestvice, a to najviše može zahvaliti tome što joj je ta pobjeda došla nad trenutnom prvakinjom, Amandom Nunes. Dva poraza u nizu su od Ronde Rousey i Julianne Pene, ozljede su napokon sanirane i “Alpha” je potpuno spremna pokušati se vratiti tamo gdje je bila u svojim UFC počecima. Vieira je svakako zanimljiva protivnica i izazov kakav je potreban da bi smo vidjeli gdje se Cat trenutno nalazi po kvaliteti.

UFC 222 dogovoren je za 3. ožujka i ovo je prva potvrđena borba za taj event. Event će se održati u Las Vegasu i za pretpostaviti je kako bi to trebao biti prvi UFC-ov megaevent u idućoj godini.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI