Cat Zingano: “Borila sam se pod antidepresivima”

UFCIZDVOJENA VIJEST 30.05.2018 17:58h Autor:

Cat Zingano

Jedna od najpopularnijih borkinja svijeta otkrila je dio svoje priče o teškoj borbi s depresijom, koja je utjecala i na njenu borilačku karijeru.

Cat Zingano gostovala je u podcastu Joea Rogana, a jedna od temi bila je najteža faza u njenom životu. Nakon ozljede je ostala bez borbe za titulu i mjesta trenerice Ultimate Fightera, no najgori dio svega bilo je kada je njen suprug počinio samoubojstvo, ostavivši iza sebe nju i njihovog sina. Cat se čak uspjela neko vrijeme držati pod kontrolom, savladala je Amandu Nunes i izborila borbu za titulu, no nakon ekspresnog poraza od Ronde Rousey, sve se nakupilo i osjećaj je bio nepodnošljiv.

“Osjećala sam se užasno i imala sam još raznih problema pokraj toga. Život mi nikako nije bio lagan, a pokušavala sam biti najbolja u vjerojatno najtežem sportu na svijetu. Osim toga, imala sam dijete koje je prolazilo kroz isto što i ja te sam morala smanjiti svoj stres pa su mi dali terapiju”, ispričala je Cat kako je došlo do korištenja antidepresiva, kojem se više niti ne sjeća imena.

Glavna faza korištenja istog bila je kada se pripremala za borbu protiv Julianne Pene, koja se održala na UFC 200 eventu, u srpnju 2016. godine. Tada je pod terapijom trenirala te se na kraju i borila.

“Trenirala sam za UFC 200 borbu protiv Julianne Pene i nisam osjećala apsolutno ništa. Mislila sam da će to doći u borbi, ali na kraju se to nije dogodilo. Nije bilo nikakvog straha niti uzbuđenja, nego mi je bilo svejedno. Nije bilo one potrebne želje za time da razbijem svoju protivnicu. Sama sam sebe pitala zašto nisam nervozna, gdje su mi emocije i što se događa, a nisam imala ništa od toga”, ispričala je, a onda je dodatno opisala što se događalo u borbi:

“Prvu rundu protiv Julianne sam čak uspjela nešto napraviti, no od druge runde ništa nije bilo kako je trebalo. Još sam onda vidjela svoje bivše trenere u njenom kutu i mislila sam o tome kako mi lomi srce što ih slušam kako savjetuju moju protivnicu. U tom trenutku sam samo razmišljala o tome kako želim da sve bude gotovo, kako želim otići kući. Nisam više bila u Coloradu, nije to više bila moja dvorana i ne bih se tamo vratila, ali jednostavno su došli loši osjećaji.”

Ipak, uspjela se izvući iz te situacije i sada je ponovno na dobrom mjestu, barem što se tiče psihičkog i fizičkog stanja. Ona i sin su uspjeli dovesti svoj život u red, a ona će sada pokušati to napraviti i sa svojom UFC karijerom.

“Nakon te borbe sam prestala uzimati lijekove, nakon što sam se savjetovala s UFC-ovim liječnicima koji su mi pomogli i koji su pronašli druge metode kako da to riješim. Razmišljala sam o umirovljenju, ali oni su me uspjeli vratiti, oni su me popravili.”

Povratničku borbu, nakon gotovo dvije godine pauze, odradila je prije dva mjeseca, ali Ketlen Vieira bila je bolja on nje. Niz od tri poraza pokušati će prekinuti protiv Marlon Reneau, borba se održava 15. srpnja na Fight Nightu 133.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI